БК «Полтава» у полтавському дербі переграв «Полтаву-Баскет»

БК «Полтава»

Перше в історії протистояння полтавських жіночих команд у чемпіонаті України виграли підопічні Анатолія Ніщіменка

Сьогодні у Полтаві у спорткомплексі ПНПУ ім. В. Г. Короленка відбувся матч другого туру Вищої ліги чемпіонату України з баскетболу серед жінок. Між собою зустрічалися полтавські команди БК «Полтава» та «Полтава-Баскет». Колективи підійшли до дербі в різному настрої, що було зумовлено результатами першого туру. «Полтава» у першому турі двічі виграла у харківського «Інваспорта», а от «Полтава-Баскет» не змогла нічого протиставити бердянській «Чайці». Але ж не варто забувати, що сьогодні було дербі, а значить говорити хто в матчі фаворит, а хто аутсайдер перед грою не доводилося. Зрештою це показала гра.

БК «Полтава» — «Полтава-Баскет» 90:48 (18-9, 21:12, 23:13, 28:14)

БК «Полтава»: Заболотна, Волощук, Приходько, Пазюк — Колесник, Шейнерт, Бреславець, Руденко, Кошляк, Майдан, Никипорець, Колесник.

Тренер: Анатолій Ніщіменко.

«Полтава-Баскет»: Степаненко, Захожай, Телешик, Ліберова, Зозуля — Ярич, Десятник, Шоно, Кривобок, Сурмило, Таран.

Тренер: Юлія Старих.

Не зважаючи на принциповий статус поєдинку і на те, що обидві команди представляють Полтаву, людним цей матч назвати важко. Приміром на недавні матчі волейбольної «Полтавчанки» приходило більше людей. Причина скоріш за все у незручній даті поєдинку. В будній день, о 16:00 коли розпочинався матч більшість полтавців ще працюють. Можливо саме підтримки і не вистачило «Полтава-Баскету» щоб поборотися за сприятливий результат.

img-4857.jpgБК «Полтава-Баскет»

Команди відразу розпочали з місця в кар’єр і перші влучні кидки були триочковими. Спочатку у три очки повела «Полтава, але через кілька хвилин «Полтава-Баскет» продемонструвала, що у її складі теж є кому закидати здалеку. Проте у діях підопічних Юлії Старих відчувалася певна скутість і незіграність. Скоріше за все це наслідок того, що у дівчат не завжди є доступ до залу і вони мають мало тренувань. Принаймні на фоні БК «Полтава» це було помітно. Перша чверть зустрічі вийшла не надто результативною 18:9.

video.png

Друга чверть пройшла за тим же сценарієм. При цьому «Полтава» вийшла у солідний відрив. У «Полтава-Баскету» з позитиву можна виділити хіба що вдалі індивідуальні діїі окремих спортсменок, точніше Тетяни Зозулі і особливо Надії Телешик. Відчувався досвід надії на професійному рівні. А от БК «Полтава» навпаки запам’яталася в першу чергу командними діями. Як підсумок, підопічні Анатолія Ніщіменка знову виграли період з різницею в 9 очок.

video.png

У двох останніх чвертях склалося враження, що «Полтава-Баскет» дещо підсіла фізично, проте стала грати більш розкуто. Можливо дівчата перестали думати про результат і грали у своє задоволення. Як наслідок активність в атаці і помилки в обороні. БК «Полтава» вдало використовувала свої перехоплення і перетворювала їх в очки. Під кінець інтрига матчу полягала лише в тому чи перейдуть баскетболістки «Полтави» рубіж у 100 очок. Не перейшли.

Таким чином констатуємо третю поспіль перемогу БК «Полтава» у вищій лізі і третю поспіль поразку у «Полтави-Баскет». Всі ті проблеми які спіткали команду Юлії Старих у Бердянську далися взнаки і сьогодні, а саме — недостатня фізична витривалість, незіграність і повільність. Для порівняння БК «Полтава» сьогодні закинула шість триочкових кидків, «Полтава-Баскет» — три. Найрезультативнішою у складі БК «Полтава» стала Вікторія Пазюк (27 очок), у «Полтави-Баскет» — Надія Телешик (9 очок).

video.png

tablytsya.jpg

Проте у підопічних Юлії Старих вже завтра буде можливість взяти реванш. Друга гра між БК «Полтава» і «Полтава-Баскет» теж відбудеться у спорткомплексі ПНПУ ім. В. Г. Короленка. Початок о 16:30.

Види спорту:

Футбольні турніри: