БК «Кремінь» у баскетбольному трилері програє «Політехніку»

З м'ячем Богдан Байда

Нереалізовані штрафні кидки Аміля Хамзаєва вирішили долю матчу

Сьогодні у Кременчуці БК «Кремінь» розпочав для себе ігровий 2017-й рік. В гості до Кременчука завітав харківський БК «Політехнік». Кінець минулого року можна назвати для кременчужан вдалим. Не зважаючи на поразку від «Хіміка» в останній зустрічі, перед цим була п’ятиматчева серія перемог, яка вселила впевненість у спортсменів і оптимізм у вболівальників. Який тон зададуть підопічні Бориса Сагая у новому році якраз і мав показати сьогоднішній матч.

БК «Кремінь» — «Політехнік» 78:79 (31–22, 13-21, 18-18, 16-18)

«Кремінь»: Вудсон, Байда, Скрипець, Хамзаєв, Шостуха — Кожемякін, Ясиненко, Зозуля, Луговцов, Кадигроб, Чигринов.

Головний тренер: Борис Сагай

«Політехнік»: Сайнієв, Арабаджи, Козлов, Рочняк, Столікер — Колотилов, Савченко, Сухар, Кузнєцов, Чугунов, Павленко, Бест.

Головний тренер: Валентин Кулібаба.

«Політехнік» наразі посідає останню сходинку в турнірній таблиці Суперліги, ому фаворитом перед грою всі вважали кременчуцьку команду. Проте статус аутсайдера не завадив гостям активніше розпочати зустріч і швидко повести в рахунку. Але вдалі дії кременчужан та розмаїття триочкових кидків вивели нашу команду вперед. Тимур Арабаджі у гостей і Богдан Байда у «Кременя» реалізовували «трьошки» одна за одною. Краще це вдавалося кременчужанам, які виграли першу чверть з рахунком 31-22.

А от другу чверть занести нашим баскетболістам в актив не можна. «Кремінь» швидко втратив гандикап у дев’ять очок, дозволивши суперникам зрівнятися, а потім і вийти вперед. На будь-які результативні дії кременчужан, гості тут же знаходили відповідь у вигляді своїх влучних кидків. Все йшло до того, що на другу перерву команда Бориса Сагая взагалі піде програючи. За кілька секунд до кінця періоду рахунок був 41-43. Проте під час затяжної атаки «Кременя» після кількох невлучних кидків на підборі вдало зіграв Олександр Шостуха і закинув триочковий — 44-41. Вся боротьба тільки починається.

Третю чверть кременчужани розпочали активно і знову пішли у відрив, але ближче до середини дозволили суперникам його скоротити. А під кінець третього ігрового відрізку «Політехнік» і взагалі перехопив ініціативу. Третя чверть закінчилася з рівним рахунком 18-18. У загальному рахунку «Кремінь» виграє в одне очко і переможець визначиться лише в останньому відрізку. Якщо звісно не дійде до овертаймів.

Остання чверть вийшла справжнім баскетбольним трилером. У «Кременя» нічого не виходило в атаці, більше того, підопічні Бориса Сагая навіть відпустили гостей у відрив. За останню хвилину зустрічі вболівальники встигли пережити цілий калейдоскоп емоцій. Чого варта лише остання секунда. Рахунок 77-79, Аміль Хамзаєв здобуває право на три штрафних кидки. Публіка затамувала подих. Якщо Аміль реалізує всі три кидки, «Кремінь» переможе, якщо два — гра перейде в овертайм, якщо один або жодного — перемогу святкуватимуть гості. Перший кидок Аміля вийшов невлучним, публіка розчаровано зітхнула, другий кидок потрапив до кільця — зал вибухнув оплесками, третя спроба... Аміль Хамзаєв не влучив у кільце.

Таким чином констатуємо, що БК «Кремінь» у першому матчі 2017-го року поступається аутсайдерові чемпіонату. Найрезультативнішим гравцем у складі «Кременя» став Аміль Хамзаєв (21 очко), у складі «Політехніка» — Роман Козлов (25 очок).

tabl-basket-parimatch.jpg

Наступним суперником команди Бориса Сагая буде одеська «БІПА».

Види спорту:

Футбольні турніри: