«Полтава-Баскет» вдруге поступилася бердянській «Чайці» (відео)

За рівної наші дівчата знову втратили перемогу

2 лютого у Полтаві відбувся другий матч вищої ліги чемпіонату України з баскетболу серед жінок. «Полтава-Баскет» приймала чинного лідера першості — «Чайку» з Бердянська. Не дивлячись на видовищний баскетбол і рівну боротьбу, наші дівчата вдруге програли з невеликою різницею.

«Полтава-Баскет» — «Чайка» (Бердянськ) 56:58 (12-15, 17-14, 11-12, 16-17)

«Полтава-Баскет»: Ярич, Степаненко, Захожай, Десятник, Телешик — Шоно, Кривобок, Зозуля, Таран.

Головний тренер: Юлія Старих.

«Чайка»: Гозалова, Попова, Космач, Фоменко, Топчий — Ляшко.

Головний тренер: Катерина Кливенок.

Після першого матчу можна було очікувати двох варіантів розвитку подій — або повторення того ж сценарію з великою кількістю боротьби та інтригою до самого фінального свистка, або «виносу» втомлених полтавок. На щастя для вболівальників події у матчі розвивалися за першим сценарієм.

Перша ж чверть оголила всі недоліки у грі «Полтави-Баскет«, а особливо — проблему з триочковими кидками. Наші дівчата рідко зважувалися на «трьошки», а залітали вони ще рідше. Це стало помітно одразу. З перших хвилин «Чайка» повела саме завдяки двом влучним триочковим кидкам. «Полтава-Баскет» не відпускала суперниць у солідний відрив, але, здавалося при цьому витрачала вдвічі більше сил. Втомленими виглядали Надія Телешик і особливо Тетяна Зозуля, які у першій грі були кращими на майданчику. Цього разу «першу скрипку» взяли до рук Валерія Десятник та капітан команди Анна Степаненко. Першу чверть наші дівчата програли з різницею у три очки.

video.png

У другій чверті для того щоб продовжити боротьбу «Полтаві-Баскет» треба було щонайменше не допустити відриву. «Полтаві-Баскет» вдалося виграти цю чверть і зрівняти рахунок, але проблема триочкових кидків нікуди не ділася. Хоча ті ж Анна Степаненко і Валерія Десятник намагалися це виправити.

video.png

Дві останні чверті також пройшли у рівній боротьбі з перемінним успіхом, але тепер вже довести матч до овертайму не вдалося. «Полтави-Баскет» не вистачило на те, щоб перемогти. «Чайка» за рахунок швидкості і влучності триочкових кидків продовжує крокувати турніром без поразок.

video.png

video.png

Найрезультативнішою у складі «Полтави-Баскет» стала Валерія Десятник (16 очок), у складі «Чайки» — Мирослава Топчий (17 очок).

tabl-basket-0.jpg

Попри другу поспіль поразку вболівальники схвально відзивалися про матч. Здивував лише коментар тренера Юлії Старих, яка сказала, що абсолютно задоволена результатом. Все ж таки «Полтава-Баскет» двічі поспіль зупинилася за крок від того щоб створити переможну сенсацію в ситуації де можна було це зробити.

Види спорту:

Футбольні турніри: