«Полтава-Баскет» на куражі переграла харківський «Інваспорт» (відео)

Лідерські якості Надії Телешик та правильні висновки з попередніх матчів принесли полтавкам перемогу

Сьогодні у Полтаві у приміщенні СДЮШОР № 2 відбувся матч вищої ліги жіночого ЧУ з баскетболу. «Полтава-Баскет» приймала харківський «Інваспорт». Формально харків’янки приїхали до Полтаві у статусі «Фаворита», адже зараз вони серед лідерів турнірної таблиці. Проте «Полтава-Баскет» зуміла їх переграти, а заодно і зламати неприємну тенденцію провальних кінцівок.

«Полтава-Баскет» — «Інваспорт» 72:54 (18-12, 13-14, 14-10, 27-18)

«Полтава-Баскет: Степаненко, Захожай, Десятник, Шоно, Телешик — Ярич, Кривобок, Зозуля, Таран.

Головний тренер: Юлія Старих.

«Інваспорт»: Кулінок, Кальченко, Седельгикова, Кірсанова-Старонь, Бражникова — Хороших, Літвін.

Головний тренер: Людмила Щедрива.

«Інваспорт» у цьому сезоні вже приїжджав до Полтави. Тоді підопічні Людмили Щедривої двічі поступилися БК «Полтава». При цьому, не зважаючи на поразку, гості тоді дали зелено-білим полтавкам гідний спротив, а у наставниці «Інваспорта» були претензії до полтавських суддів. Цього разу протистояти харків’янкам мала «Полтава-Баскет»- команда, яка не є фаворитом, але регулярно псує нерви лідерам. Варто згадати напружені протистояння з «Франківськом» та «Чайкою», щоб зрозуміти, що на харків’янок чекає непросте випробування. На щастя для полтавських вболівальників, гості з ним не впорались.

Перша чверть пройшла у звичному стилі для матчів «Полтави-Баскет». Команда Юлії Старих діяла швидше і динамічніше і швидко повела в рахунку. «Свіжі» Анна Степаненко, Валерія Десятник і Надія Телешик вирізнялися швидкістю і злагодженими діями. «Полтава-Баскет» вдало пресингувала і зуміла у першому відрізку забезпечити собі перевагу в шість очок — 18-12.

basket4.jpg

basket5.jpg

basket3.jpg

video.png

Друга чверть стала для полтавок найбільш нервовою. По-перше, ми її програли. По-друге гра набула більш жорсткого і агресивного характеру. Баскетболістки обох команд частенько опинялися на підлозі. Дівчата знову почали не встигати за гостями при контратаках. У підсумку гості скоротили відставання до п’яти очок. Тут варто зазначити, що в останніх матчах «Полтава-Баскет» завжди вдало починала, але провалювала третю і четверту чверті. При цьому, лише у протистояннях з миколаївською «СДЮШОР № 4» дівчата зберегли переможний рахунок. Зараз перед проблемними відрізками команда Юлії Старих мала лише п’ять очок переваги, тому очікувалося нервове продовження.

basket6.jpg

basket7.jpg

basket9.jpg

video.png

Зрештою понервувати таки довелося. Гості швидко взялися до справи і скоротили відставання до трьох очок. Але «Полтава-Баскет» продемонструвала, що вміє працювати над собою. В останніх відрізках гри можна виділити трьох осіб — Надію Телешик на майданчику, і Юлію Старих та Тетяну Тонченко на тренерській лаві. Надія на правах найбільш досвідченої взяла на себе роль лідера на майданчику, а тренери Юлія Старих і Тетяна Томченко підказували дівчатам практично кожну дію. Таким чином третю чверть дівчата виграли і збільшили перевагу до дев’яти очок. Це не так багато, але сам факт переваги додав дівчатам впевненості.

video.png

В останній чверті всупереч тенденції, «Полтава-Баскет» навпаки здійснила ривок. Як і протягом всієї гри, на майданчику виділялася Надія Телешик. Варто відзначити і підтримку вболівальників. ЇХ прийшло близько 30-ти чоловік і вони голосно підтримували команду Юлії Старих. Напевно шумова підтримка теж додала дівчатам впевненості і куражу. У підсумку маємо перемогу 72:54 і непростий другий матч попереду.

basket2.jpg

basket8.jpg

basket10.jpg

basket11.jpg

video.png

Після гідно програних ігор «Чайці» Юлія Старих говорила, що задоволена командою, і дівчата виконали всі її завдання. Сьогодні ж завдання було — перемагати. Як бачимо, і результат відповідний.

dsc-0432.jpgЮлія Старих

video.pngКоментар Юлії Старих

Головний тренер «Інваспорта» Людмила Щедрива відзначила, що «Полтава-Баскет» зуміла її здивувати. Після минулого візиту до Полтави в гості до БК «Полтава» Людмила лаяла полтавських арбітрів. Сьогодні ж вона прокоментувала суддівство по-іншому. Зрештою, дивіться самі.

dsc-0439.jpgЛюдмила Щедрива

video.pngКоментар Людмили Щедривої

Ну а головна героїня сьогоднішнього матчу Надія Телешик зізналася, що здобути перемогу допомогли не лише вдалі дії на майданчику, але й несамовита підтримка вболівальників. 

dsc-0448.jpgНадія Телешик

video.pngКоментар Надії Телешик

Надія стала найрезультативнішою у складі «Полтави-Баскет» (27 очок). У складі «Інваспорта» найбільше очок заробила Марта Седельникова (14 пунктів).

tabl-wom-basket.jpg

Другий матч «Полтава-Баскет» — «Інваспорт» відбудеться завтра у «СДЮШОР № 2». Почато о 14:00. Вхід для вболівальників вільний.

Види спорту:

Футбольні турніри: