«Полтава-Баскет» у валідольному матчі вдруге переграла «Інваспорт» (відео)

Тетяна Зозуля віддає передачу, суперниці намагаються завадати

Програючи по ходу зустрічі, команда Юлії Старих зуміла вибороти перемогу

Сьогодні у Полтаві у приміщенні СДЮШОР № 2 відбувся другий матч чергового туру вищої ліги жіночого ЧУ з баскетболу між «Полтавою-Баскет» та харківським «Інваспортом». Після впевненої перемоги у першій грі, вболівальники з великими надіями йшли і на другий матч. Проте сьогодні матч був зовсім іншою — жорсткою і нервовою. Команда ледве виграла, а її лідерові Надії Телешик добряче дісталося.

«Полтава-Баскет» — «Інваспорт» 63:58 (19-8, 6-19, 22-15, 16-16)

«Полтава-Баскет»: Захожай, Десятник, Шоно, Телешик, Степаненко — Ярич, Зозуля, Таран.

Головний тренер: Юлія Старих.

«Інваспорт»: Дубюк, Кулінок, Бражникова, Кальченко, Седельникова — Хороших, Літвін, Кірсанова-Старонь.

Головний тренер: Людмила Щедрива.

Перша чверть пройшла за звичним для полтавок сценарієм. Наші дівчата швидко повели, а потім і забезпечили собі, здавалося б комфортний відрив. На старті поєдинку виділялися Валерія Десятник та Анна Степаненко. Перша чверть вийшла вдалою — 19:8. Звичний відрив у вісім очок.

video.png

А от у другому відрізку щось пішло не так. Полтавки почали підпускати гостей до свого кільця і закидати. У наших же дівчат м’яч вперто не ліз в кільце. Особливо це було помітно під час численних штрафних кидків. При цьому гра стала більш жорсткою, було багато стиків і падінь Баскетболістки обох команд не соромилися грати ліктями. При цьому «Полтава-Баскет» примудрилася не лише втратити гандикап, а й випустити суперниць вперед на п’ять очок. Найбільш красномовною ілюстрацією гри полтавок у другій чверті — емоції тренерів Юлії Старих та Тетяни Тонченко. Тренери не замовкали ні на хвилину.

video.png

У перерві очевидно між тренерами та спортсменками відбулася серйозна розмова. Дівчата почали грати активніше і жорсткіше. Знову функцію лідера на себе взяла Надія Телешик. Їй же й найбільше діставалося від суперниць. Одного разу після стику Надія вилетіла за межі майданчика і залишила його, тримаючись за ніс. Та вже за півтори хвилини полтавська «Блискавка» знову була у грі і здобувала очки. Після третьої чверті «Полтава-Баскет» вела у два очки. Це означало, що попереду глядачів чекав суцільний «валідол».

video.png

Зрештою так і сталося. Команди провели кінцівку матчу у рівній боротьбі з перемінною перевагою і обопільними грубощами. Тренери ж не замовкали ні на секунду і разом з вболівальниками, спалили купу нервових клітин.

video.png

У підсумку маємо другу поспіль перемогу «Полтави-Баскет» над «Інваспортом», але набагато більш напружену, аніж попередня. Найрезультативнішою у складі полтавської команди стала Надія Телешик (23 очки), у складі «Інваспорта» — Тетяна Кулінок та Ольга Кальченко (по 13 очок).

Хід зустрічі чудово відобразили слова Юлії Старих після матчу. Команда виграла, але наставниця грою своїх підопічних не задоволена. 

video.pngКоментар Юлії Старих

Людмила Щедрива ж вважає, що її команду відверто засудили. До слова, грубощів у матчі дійсно було більше ніж достатньо, і деякі рішення арбітрів заслуговують щонайменше на детальний аналіз.

video.pngКоментар Людмили Щедривої

Не зважаючи на перемогу, команда Юлії Старих поки-що залишається на шостій позиції в турнірній таблиці.

pb-tabl.jpg

У наступному турі «Полтава-Баскет» зіграє на виїзді проти тернопільського «Універа».

Види спорту:

Футбольні турніри: