Експерти: «Шахтар» розлючений після Ліги Європи і має вигравати у «Ворскли»

Більшість наших прогнозистів пророчать ворсклянам поразку у Харкові

Сьогодні у Харкові полтавська «Ворскла», в рамках 19-го туру «Ліги Парі-Матч» зіграє проти донецького «Шахтаря». Перший матч зелено-білих у 2017-му році покаже канал «Футбол 1».

Для головного тренера «Ворскли» Василя Сачка «Шахтар давно став знаковою командою. У 1998-му році 23-річний Сачко у складі сімферопольської «Таврії» дебютував у професійному футболі якраз у матчі проти «Шахтаря». У 2009-му Василь Вікторович, вже виступаючи за «Ворсклу» забив «Шахтарю» переможний гол у фіналі Кубка України. Цей гол приніс ворсклянам перемогу і перший в історії трофей. Зараз же Василь Сачко виведе «Ворсклу» проти донеччан як головний тренер і це буде його сотий матч в чемпіонатах України на тренерському містку.

У «Ворскли» лише двоє футболістів, які точно не зможуть сьогодні зіграти. Нападник Артур Загорулько орендований у «Шахтаря» і не має права грати проти свого клубу. Опорний півзахисник Олександр Скляр не зіграє через травму. Всі інші футболісти в строю і за словами тренерського штабу рвуться в бій.

Букмекери у своїх прогнозах віддають перевагу номінальним господарям:

П1 — 1,12    Х — 8,50    П2 — 20,0

Наші шановні експерти теж не особливо вірять в те, що «Ворскла» зможе привезти з Харкова бодай очко. Всі крім одного.

Ігор Кислов: «Напевно ми програємо. Якби „Шахтар“ днями не вилетів з Ліги Європи від „Сельти“, можна було б чекати, що гірники будуть спокійнішими. А зараз гравці „Шахтаря“ мають бути розлюченими, їх емоційно зарядять і тренери і публіка. Думаю, у „Ворскли“, яка тільки будується шансів небагато. Ми програємо 2:1. Хто заб’є? Прийшло кілька нових футболістів, але я все-одно ставлю на Хльобаса».

Сергій Ходирєв: «Ворсклі» не пощастило. «Шахтар має бути надзвичайно злим після вильоту від „Сельти“. Звісно у „Ворскли“ після невдалої половини сезону теж має бути спортивна злість, але я не думаю, що її вистачить для того щоб відбирати очки у такої команди як „Шахтар“. Мій прогноз — 2:0 на користь господарів».

Сергій Лукаш: «Шахтарю» буде важко грати в Харкові після прикрої, незаслуженої поразки від іспанців. Але рівень донецької команди зараз набагато вищий ніж наш. Тому, я вважаю, що «Шахтар», хоч і не без проблем, але виграє з рахунком 2:0«.

Іван Шарій: «Дублери вчора виграли, і це чудово. А от перша команда сьогодні програє. Після вильоту від „Сельти“ гірники точно зроблять висновки і вийдуть на матч з особливим настрОєм. Така команда як „Шахтар“ не може отак просто програти два домашні матчі поспіль. Мій прогноз — поразка з рахунком 2:0».

Юрій Мармач: «Ви знаєте, ризикну спрогнозувати перемогу «Ворскли». Це важко пояснити. В мене є знайома, вона давно вболіває за «Шахтар» і він перемагав, сьогодні вона не хоче за нього вболівати, значить виграють полтавці :). Це звісно жарти, але я дійсно прогнозую рахунок 1:2».

Сергій Чуйченко: «Ворсклі» буде дуже важко в цьому матчі. У команді Василя Сачка сталося багато змін і новий колектив ще не проходив перевірку офіційними матчами. У донеччан же стабільний сильний склад. Навіть, якщо взяти до уваги невдалу гру проти «Сельти», у Паулу Фонсеки достатньо довга лава запасних, щоб освіжити гру проти «Ворскли». Мій прогноз — поразка з рахунком 2:0».

Нагадаємо, що у першому колі «Ворскла» вдома поступилася з рахунком 0:1. Єдиний гол у тому матчі забив Тайсон.

Види спорту:

Футбольні турніри: