«Полтавчанка» переграла «Буковину-ЧТЕІ» і вийшла до фіналу Вищої ліги

Полтавські волейболістки здобули перемогу в останньому матчі домашнього туру

Сьогодні у Полтаві в с/к ПНПУ ім. В. Г. Короленка відбувся останній матч четвертого туру Вищої ліги жіночого ЧУ з волейболу. Місцева «Полтавчанка» зіграла проти чернівецької «Буковини-ЧТЕІ». Для команди Олександра Кириленка це був надважливий матч, адже за позитивного результату «Полтавчанка» могла б потрапити до Фіналу Чотирьох. Зрештою так і сталося.

«Полтавчанка» — «Буковина-ЧТЕІ» 3:0 (25-22, 25-19, 25-13)

«Полтавчанка»: Щербак, Кулініч, Шевчик, Демідова, Атюшева, Ратієва — Нагорна, Дабека, Мартинчик, Ткаченко, Каган, Юхименко, Музиченко, Батієвська.

Головний тренер: Олександр Кириленко.

«Буковина»: Гринько, Куда, Шибаковска, Беринда, Щербан, Качур — Шевчук, Ротар. Блажук.

Головний тренер: Сергій Гринько.

Нечисленні глядачі які сьогодні завітали на волейбол спостерігали одвічну дуель досвіду та молодості, енергії та майстерності. Спортсменки обох команд навіть виходили на майданчик по-різному. Юні волейболістки з Чернівців гучно підтримували одна-одну, стрибали і кричали. Наші ж більш досвідчені спортсменки виходили спокійно, нікуди не поспішаючи. Можна сказати, що й гра складалася так само.

У першій партії заряджені гості швидко вийшли вперед, але «Полтавчанка» тут же їх наздогнала. Вдалі дії Марти Щербак та Марини Шевчик дозволили команді вийти вперед, а кінцівку партії «Полтавчанка» провела вже виграючи. Таким чином перша партія закінчилася на користь господарів — 25:22.

video.png

Друга партія пройшла за тим же сценарієм. «Полтавчанка» спочатку дозволила суперницям набрати очки, а потім у потрібний момент «увімкнулася» і спокійно довела другу партію до перемоги — 25:19 і 2:0 за партіями.

video.png

В останньому відрізку зустрічі «Буковина» здалася. У гостей не вистачило ні сил ні майстерності, щоб провести останню партію на рівних з суперницями. Таким чином «Полтавчанка» святкує перемогу і готується до фіналу.

video.png

Головний тренер полтавської команди Олександр Кириленко зазначив, що вирішив не ризикувати у важливому матчі, тому поскупився на заміни.

video.png

Матчі другого етапу відбудуться у березні. Календар зустрічей буде оприлюднено пізніше.

Види спорту:

Футбольні турніри: