«Ворскла» грає внічию зі «Сталлю» і виграє Трофей Престижу

Полтавці стали кращими у нижній шістці Ліги Парі-Матч

Сьогодні у Дніпрі на стадіоні «Метеор» полтавська «Ворскла» в останньому турі Ліги Парі-Матч зіграла з кам’янською «Сталлю». Команди зійшлися у боротьбі за сьоме місце і втішний Кубок Престижу, який вручається лідеру нижньої шістки. Перед матчем команда Василя Сачка випереджала сталеварів на одне очко. Нашій команді було достатньо нічиєї, господарям же потрібна була лише перемога. Наші експерти у своїх прогнозах пророкували зелено-білим або нічию, або поразку, аргументуючи це тим, що Сталі" очки потрібніші. Напевно футболісти полтавської команди вважали інакше, і мали продемонструвати це на футбольному полі.

«Сталь» — «Ворскла» 0:0

«Сталь»: Бандура — Леандро, Кравченко, Стаменкович, Шабанов — Каленчук, Карасюк — Кузик (Васін, 63), Климчук — Дебелко (Карікарі, 63), Деул (Малакан, 88).

Головний тренер: Леонід Кучук.

«Ворскла»: Шуст — Сапай, Чижов, Даллку, Пердута — Чеснаков, Ткачук (Скляр, 46) — Ребенок, Шарпар, Одарюк (Мякушко, 85) — Хльобас (Загорулько, 62).

Головний тренер: Василь Сачко.

Василь Сачко зробив у стартовому складі зробив лише одну зміну у порівнянні з домашнім матчем проти «Дніпра». Замість дискваліфікованого Дмитра Кравченка в опорній зоні в пару до Володимира Чеснакова вийшов Андрій Ткачук.

Команди розпочали матч обережно, грішили поперечними передачами і повільно виходили з оборони в атаку. За перший тайм можна згадати лише два моменти, які були близькими до того щоб стати голами.

На 14-й хвилині Володимир Одарюк підібрав м’яч на підступах до штрафного майданчика суперників і пробив здалеку. М’яч пролетів вище воріт. Через чотири хвилини віч-на-віч з голкіпером вивели Дмитра Хльобаса. Єдиний нападник ворсклян пробив просто у воротаря Олександра Бандуру. Той відбив м’яч перед собою, але на добивання нікого з ворсклян не опинилося. З боку «Сталі» можна згадати хіба що фол Дебелка який вдарив Шуста по обличчю шипами бутс. Це сталося у боротьбі, коли обидва футболісти були на землі. Отож після першого тайму — без голів.

По перерві стало веселіше. Замість Андрія Ткачука на полі з’явився Олександр Скляр. Біля обох воріт побільшало моментів. Команди обмінювалися небезпечними атаками. На 59-й хвилині пробивав Каленчук — м’яч прилетів прямісінько в руки Шусту. «Ворскла» відповіда ударом Хльобаса після кутового. Дмитру опинився вільний у чужому штрафному майданчику, прийняв м’яч і пробив по горобцях.

На 72-й хвилині Артур Загорулько втік у контратаку і пробивав з-під Кравченка. Бандура контролював ситуацію і спокійно забрав м’яч до рук. На наступній хвилині так само пробивав Денис Васін і знову в руки воротарю. На 76-й хвилині сталевари пробивали штрафний. Удар парирував Шуст. Футболістам «Сталі» здалося, що м’яч залетів до воріт, але — ні.

На останніх хвилинах «Ворскла» більше контролювала м’яч, але забити так і не змогла. А от 2Сталь" на 90-й хвилині могла забивати, але м’яч після удар Каленчука влучив у Даллку і вилетів на кутовий. На четвертій доданій хвилині міг забивати Малакян, але пробив невдало.

Таким чином команди грають в нульову нічию, і «Ворскла» забирає перший в історії Трофей Престижу.

Види спорту:

Футбольні турніри: