Олександр Хижняк: «Бій проти росіянина нічим не відрізнявся від інших»

Олександр Хижняк

Новоспечений чемпіон Європи дав ексклюзивний коментар «Полтавщині Спорт»

24 червня полтавський боксер Олександр Хижняк переміг азербайджанця Камрана Шахуварли і на радість Полтавщині і всій Україні став чемпіоном Європи з боксу у ваговій категорії +91 кг. Зараз Олександр вже повернувся до Полтави і відповів на запитання «Полтавщини Спорт».

— Олександре, Ви у всіх поєдинках відбоксували доволі впевнено, проте переломним називають Ваш бій в ¼ фіналу проти росіянина Петра Хамукова. Чи дійсно це так?

— Ні, це не так. Кожен поєдинок від початку змагань був по-своєму складним. На початку змагань організм боксера завжди перебуває у стані, який важко проконтролювати. Кожен з поєдинків — це певний етап на який треба окремо налаштовуватись. Тому сказати, що якийсь бій був легшим, а якийсь важчим не можна, адже ми боремося не тільки з суперником, а й з самим собою. Якщо говорити про суперників, то легких у мене не було. Мені попалася дуже сильна сітка. У фіналі я боксував проти бронзового призера Олімпіади. Попередні суперники — чемпіони Європи та світу і теж брали участь в Олімпійських Іграх. Тому можна сказати, що бій проти росіянина Петра Хомукова нічим не відрізнявся від інших.

— Після тріумфу в Харкові Вас знову активно сватають у професійний бокс.

— Так, є багато пропозицій від різних промоутерських компаній. Пропонують переїхати до іншої країни та гарні фінансові умови. Але я вже неодноразово заявляв і повторю ще раз — у найближчі два олімпійські цикли, я не збираюся йти у професійний бокс.

— Як святкували перемогу?

— О, як тільки закінчився че6мпіонат посипалися привітання. Всі хто був у нашій команді намагалися максимально передати нам позитивні емоції. Було дуже багато дзвінків та смс. Якщо чесно, я в дуже гарному настрої. Цей результат це дуже добре для України, і просто неперевершено для Полтавщини. Я не пам’ятаю, щоб за часи незалежної України хтось з Полтавщини вигравав Чемпіонат Європи з боксу.

Нагадаємо, що всього збірна України завоювала три «золота» на ЧЄ з боксу. Два з них поїхали на Полтавщину. Крім Олександра Хижняка чемпіоном також став кременчужанин Віктор Вихрист.

Види спорту:

Футбольні турніри: