«Ворскла» — «Шахтар»: експерти вірять, що «Ворскла» відбере очки у чемпіона

Наші прогнозисти поділилися думками стосовно першого матчу ворсклян у сезоні

Сьогодні у Полтаві на стадіоні «Ворскла» ім. О. Бутовського відбудеться матч першого туру УПЛ 2017/2017 між полтавською «Ворсклою» та донецьким «Шахтарем». Матч розпочнеться о 19:00. Пряму трансляцію вестиме канал «Футбол 1».

За календарем цей матч мав відбутися 19 липня, адже «Шахтар» 15 липня донеччани грали у Суперкубку України. Проте сама донецька команда й попросила перенести гру на день раніше. Незрозуміло навіщо скорочувати відстань між іграми, але гра відбудеться саме сьогодні.

Команда Василя Сачка підсилилася п’ятьма новачками, але щонайменше на двох з них розраховувати не зможе. Йдеться про захисника Миколу Матвієнка та нападника Владислава Кулача, які належать донецькому клубові. Ймовірно, що у матчі на зіграє молодий грузинський захисник Андро Гіоргадзе, який перед цим відіграв матч за дубль.

У складі донеччан, у порівнянні з Суперкубком теж можливі зміни. Тим більше, що під питанням участь у матчі Тайсона і Максима Малишева (травми). У грі проти динамівців Паулу Фонсека дав перепочинок Віктору Коваленку та Івану Ордецю. Сьогодні ймовірна їх поява на полі. Також проти «Ворскли» може отримати шанс аргентинський українець Густаво Бланко-Лещук.

«Шахтар» беззаперечний фаворит даного протистояння, тому букмекери віддають перевагу саме гірникам:

П1 — 11,5     Х — 5,50     П2 — 1,28

А от наші шановні експерти не зважаючи на фаворитизм «Шахтаря» вірять у те, що донеччани будуть втомлені після Суперкубка і полтавці відберуть у них очки.

Ігор Кислов: «Я думаю, що „Шахтар“ переможе. На сьогодні я просто не бачу в українському чемпіонаті команд рівних „Шахтарю“. Проте до „Ворсклу“ нарешті повернувся нападник який може забивати — Юрій Коломоєць. Тому я прогнозую рахунок 1:2.

Сергій Лукаш: «Ворскла» програє. „Шахтар“ на голову сильніший ніж всі інші команди нашого чемпіонату. Вони заб’ють стільки скільки буде необхідно для перемоги. Я прогнозую рахунок 0:2».

Сергій Ходирєв: «Думаю, що може бути результативна нічия. „Шахтар“ буде втомлений після Суперкубку. Крім того, „Ворскла“ гратиме перед своїми трибунами і намагатиметься будь що відібрати очки у чемпіона. „Шахтарю“ точно не буде легко. Я прогнозую рахунок 1:1. Думаю, якщо гратиме Юрій Коломоєць, то заб’є саме він».

Юрій Мармач: «Ворскла» переможе. Не знаю як це пояснити, але у мене є відчуття, що ми виграємо з рахунком 2:1».

Іван Шарій: «Ворскла» і «Шахтар» зіграють внічию. «Ворскла» гратиме від оборони і намагатиметься не пропустити. «Шахтар» після Суперкубка буде дещо втомлений і розслаблений. Ми добре граємо з «Шахтарем» на своєму полі і думаю цього разу не програємо. Прогнозую рахунок 0:0».

Види спорту:

Футбольні турніри: