«Ворскла» стартувала з домашньої поразки від «Шахтаря»

Футболісти «Шахтаря» радіють забитому голу

«Зелено-білі» пропустили три голи від чемпіонів і не змогли відповісти жодним

Сьогодні у Полтаві «Ворскла» приймала донецький «Шахтар». Вже у першому турі на полтавців чекала сутичка з чемпіоном. Цей матч мав стати чудовим тестом для передсезонної роботи Василя Сачка. Для самого коуча цей сезон — черговий шанс довести собі і вболівальникам, що він висококласний тренер і здатен боротися з командою за високі місця.

Обидві команди підійшли до матчу з кадровими втратами. У «Ворскли» не могли грати орендовані Микола Матвієнко, Владислав Кулач та Артур Загорулько. У «Шахтаря» через пошкодження під питанням була участь у матчі Тайсона та Максима Малишева. За донеччан говорили клас і майстерність, за полтавців — рідні трибуни і підтримка вболівальників. Що переважить стане зрозуміло лише зі стартовим свистком.

«Ворскла» — «Шахтар» 0:3

«Ворскла»: Шуст, Пердута, Чижов, Даллку, Сапай, Чеснаков, Скляр (Одарюк, 74), Кадимян, Шарпар, Ребенок, Коломоєць (Шаповал, 87).

Головний тренер: Василь Сачко.

«Шахтар»: Пятов, Срна, Кривцов, Ордець, Ісмаїлі, Патрік, Дентіньо (Петряк, 81), Бернард (Танковський, 70), Коваленко, Марлос, Феррейра (Бланко-Лещук, 86).

Головний тренер: Паулу Фонсека.

Голи: Феррейра (27), Марлос (66), Алан Патрік (90+3)

У стартовому складі «Ворскли» вболівальники знову побачили опорника Олександра Скляра, який практичну всю другу частину минулого сезону був травмований. Пост № 1 Василь Сачко довірив Богдану Шусту. У центрі захисту знову зіграла пара Даллку — Чижов. Фланги оборони поділили Вадим Сапай та Ігор Пердута. В опорній зоні зіграли Володимир Чеснаков та вищезгаданий Олександр Скляр. На флангах атаки розганяли Павло Ребенок та Гегам Кадимян. На вістрі атаки вийшов ще не забутий полтавськими вболівальниками Юрій Коломоєць. Варто відзначити, що Василь Сачко не міг розраховувати на орендованих Миколу Матвієнка, Владислава Кулача та Артура Загорулька.

dsc-0203.jpg

«Шахтар» теж вийшов на гру проти «Ворскли» з кадровими втратами. Перед грою у гірників «випали» Тайсон та Максим Малишев. Крім того не міг грати з «Ворсклою» основний опорник донеччан Тарас Степаненко. Натомість на полі з‘явилися Іван Ордець та Віктор Коваленко, які не грали у Суперкубку.

Вболівальники які бачили цей матч не збрешуть, якщо скажуть, що на перших хвилинах «Ворскла» краще розпоряджалася м`ячем. Атакували ми менше, але гостріше. Вже на першій хвилині Павло Ребенок продерся по флангу і виконав подачу на В`ячеслава Шарпара. Той пробив, але з цим ударом впорався Андрій П`ятов. «Шахтар» відповів небезпечним ударом від Марлоса — вище воріт. Другий гольовий момент «Ворскла» на 13-й хвилині. Післа навісу зі штрафного пробивав Чижов — воротар знову на місці.

dsc-0234.jpg

dsc-0252.jpg

Ближче до середини тайму «Шахтар» почав насідати все більше. Під час атак гірників полтавці притискалися до своїх воріт і як наслідок програвали підбори. На 27-й хвилині гірники забили. Факундо Феррейра отримав м`яч поблизу штрафного майданчика ворсклян і пробив у ближній кут — 0:1. Цього разу Шуст не виручив.

video.png

Після голу ворскляни не кинулися стрімголов вперед, але мали кілька моментів для голу, які не реалізували. Зокрема на 40-й хвилині міг забивати Шарпар, але знову виручив кіпер «Шахтаря». Тож на перерву «Ворскла» пішла поступаючись.

dsc-0274.jpg

Другий тайм «Ворскла» теж розпочала з атаки, але Юрій Коломоєць заліз в офсайд. Полтавці й далі шукали щастя на флангах і атакували в надії на подачі і простріли. «Шахтар» же просто знайшов свій момент і забив. На 66-й хвилині Марлос пройшов з м`ячем по центру і зряче пробив — 0:2. Гра йде за сценарієм «Шахтаря».

video.png

Після другого голу Паулу Фонсека випустив на поле молодих Танковськго і Петряка, а «Ворскла» тими ж флангами і з допомогою тих же подач і прострілів намагалася забити бодай гол престижу. На жаль цього не вийшло. Натомість полтавці пропустили. На останній секунді голом відзначився Алан Патрік.

video.png

dsc-0308.jpg

У підсумку маємо поразку від чемпіона з рахунком 0:3. У наступному турі «Ворскла» поїде в гості до «Карпат».

Види спорту:

Футбольні турніри: