Чемпіонат Полтави: «Бруклін» валідольно переграв «Леваду» (відео)

Бруклінці вели у три м’ячі, але на останніх хвилинах «Левада» мала шанс врятувати матч

27 липня на полтавському стадіоні «Динамо» відбувся матч шостого туру Чемпіонату Полтави з футболу між амбіційними командами «Брукліном» і «Левадою». Нахабний дебютанти, який націлився на медалі приймав володаря цих самих медалей, хоч і срібних. «Левада» не зважаючи на досвід і міцний склад зараз переживає певну ігрову кризу, тож фаворитів у цій грі не було. Були дві рівні і сильні команди, які прагнули перемоги.

«Бруклін» — «Левада» 3:2

«Бруклін»: Олійник, Рукавиця, Рябенко, Макорін, Криливець, Богданов, Корнієнко (Щекальов, 70), Павлій, Передерій (Мосієнко, 68), Радевич (Петренко, 63), Писаренко (Токар, 46).

Головний тренер: Ягуф Халілов

«Левада»: Непийко (Іваненко, 46), Папірний (Поліщук, 69), Лубенець, Клименко, Тупік, Мисюра, Даценко, Гриценко, Великодний, Квачко, Ламіне (Григор’єв, 60).

Головний тренер: Андрій Коваленко.

Голи: Макорін (28), Рябенко (45+2), Передерій (63) — Мисюра (80), Клименко (88).

Перший реальний момент для голу бруклінці створили на шостій хвилині. Ігор Рукавиця прийняв м’яч перед штрафним майданчиком суперника, обіграв кількох захисників і голкіпера і... пробив повз порожні ворота. Через дві хвилини міг забивати Корнієнко, але удар не вийшов. «Левада» відповіла небезпечним виходом на 13 хвилині. Сергій Гриченко втік від захисниківв і прострелював з лівого флангу. На цей простріл відгукнувся Олександр Великодній, але замкнути його не зміг. Загалом «Бруклін» у першому таймі виглядав жвавіше і більше тримав м’яч. Проте з гри бруклінцям забити ніяк не вдавалося. На 28-й хвилині на допомогу прийшов стандарт. На 29-й хвилині Павлій заробив для своєї команди право на штрафний. До м’яча підійшов Роман Макорін. Після удіру Романа м’яч оминув стінку і приземлився точнісінько у воротах. Олександр Непийко навіть не ворухнувся — 1:0.

video.png

На 32-й хвилині рахунок міг бути вже 2:0. Назар Криливець, скориставшись «сонливістю» захисників «Левади» втік з м’ячем на правий фланг і подав у штрафний майданчик. На подачу відгукнувся Роман Рябенко, який впритул розстрілював ворота, але м’яч неймовірним чином полетів вище рамки. Другий гол влетів у ворота «Левади» вже у компенсований арбітром час. Рябенко сповна реабілітувався за промах десятихвилинної давності. Роман прийняв м’яч поблизу чужого штрафного майданчика і здалеку поклав круглого прямісінько у дальній кут воріт — 2:0. Тут же прозвучав свисток на перерву.

video.png

Окрім рахунку у «Левади» почалися ще й кадрові проблеми. У першому таймі воротар команди Олександр Непийко отримав травму і не зміг грати далі. У ворота став досвідчений захисник Єгор Іваненко.

У другому таймі «Левада» дещо вирівняла гру. Футболісти у блакитній формі почали більше атакувати і створювати моменти. Шанси на гол мали Сергій Гриценко та Олександр Великодній. Але бруклінці не віддали ініціативу повністю і відповідали своїми моментами. На 63-й хвилині «Бруклін» заробив право на кутовий. Роман Рябенко виконав подачу і Передерій забив третій м’яч — 3:0. Тепер «Леваді» зовсім несолодко.

video.png

На додачу до всього травму отримав основний захисник «Левади» Дмитро Папірний. Дмитро підвернув ногу і не зміг продовжувати гру, замість нього на полі з’явився Денис Поліщук. Втім такі втрати не завадили «Леваді» влаштувати фінальний штурм з голами й інтригою. «Бруклін» почав грати на рахунок і здавалося дещо запанікував. Левадівці цим скористалися і за в останню десятихвилинку забили двічі. Спочатку на 80-й хвилині Сергій Мисюра вдало зіграв на підбиранні після штрафного і вколотив м’яч у сітку воріт Олійника — 3:1.

video.png

«Бруклін» відповів голом з офсайду. А на 88-й хвилині розрив у рахунку вже став мінімальним. Павло Клименко відгукнувся на пас з глибини, побачив, що воротар вийшов з воріт і авантюрно, але точно і гарно перекинув кіпера — 3:2. Останні хвилини будуть веселими.

video.png

Арбітр зустрічі Олексій Біліченко компенсував до матчу чотири хвилини. «Брукліну» цього вистачило, щоб не пропустили, а от «Леваді» для того щоб забити — ні.

Після матчу Ягуф Халілов відзначив, що його підопічні дійсно в кінці дещо запанікували, але повністю заслужили здобутий результат. Ягуф зізнався, що у підготовці до матчу йому допоміг досвід виступів за «Леваду».

video.png

Коуч «Левади» Андрій Коваленко похвалив своїх підопічних за останні 20 хвилин матчу, але зазначив, що весь інший ігровий час «Левада» грала невдало. Проблему тренер бачить у відсутності спортивного самолюбства.

video.png

Тепер турнірна таблиця чемпіонату виглядає так:

Команда І В Н П М О
1 «Бруклін» 5 4 0 1 30-9 12
2 «Аргус» 6 3 2 1 17-7 11
3 «ПАЛВІС Сан Сіті» 5 3 1 1 13-9 10
4 «Зоря-»Ворскла» 4 2 2 0 16-7 8
5 «Атака-Автотранс» 3 2 1 0 8-4 7
6 «Атлетик» 4 2 1 1 11-8 7
7 «Левада» 4 1 1 2 16-6 4
8 «Подол» 5 1 1 3 10-15 4
9 «Динамо» П 5 0 1 4 6-41 1
10 «Динамо» Р 0 0 0 0 0-0 0
11 «Мрія» 5 0 0 5 10-31 0

Види спорту:

Футбольні турніри: