Полтавські спортсмени-дефлімпійці повернулися додому (фото)

Полтавські учасники Дефлімпіади 2017

Полтавщина зустріла своїх спортсменів квітами і почестями

Сьогодні біля будівлі Полтавської ОДА урочисто зустріли полтавських сппортсменів-дефлімпійців, які повернулися з Дефлімпійських Ігор 2017, які проходили в турецькому Самсуні. Полтавщину на цьогорічних Іграх представляли 24 спортсмена, які завоювали 25 медалей різного гатунку.

Спортсмени урочисто розгорнули прапор поклали квіти до меморіал Героям Майдану та стели загиблим воїнам АТО. Після цього спортсмени отримали квіти від обласних чиновників і тут же опинилися в обіймах родичів.

Георгій Яловега — тренер з боулінгу, на Дефлімпіаді вболівав за свого сина Владислава та Катерину Ковальчук.

— Збоку здається, що боулінг це дуже легко, говорить наставник. — Проте існує багато факторів, які впливають на результат. Це і вага кулі, і покриття доріжки, і багато іншого... Я поки спостерігав за виступами сина, аж посивів.

ialovega.jpgГеоргій Яловега 

Владислав Яловега привіз з Дефлімпіади два командних «срібла» у розділах «Trio» і «Team of five».

Інна Мажара привезла з Самсуна п’ять медалей різного гатунку з яких дві — «золоті». Разом з нею на Дефлімпіаді «запалювала» її старша сестра Віта Гаврилова. Віта виборола два «золоте», одне командне — одне індивідуальне.

mazhara-havrilova.jpgВіта Гаврілова та Інна Мажара

— Інно, скажи, будь-ласка, що було для тебе найважче на цій Дефлімпіаді?

— Коли ми приїхали до Туреччини, я дуже хвилювалася. Коли билася я, було трошки спокійніше, хоча мені дісталися дуже сильні суперниці. Але найбільше я хвилювалася за сестру (показує очима на Віту). Коли вона виборола «золото», я плакала. Найбільше я хвилювалася, коли ми змагалися з росіянками у командному куміте. У них всі дівчата важкі, а ми легенькі (сміється0. Та ми виграли і продемонстрували всім честь нашої країни.

— Ви чотири роки жили Дефлімпіадою. Зараз вона вже позаду, що будете робити далі? Як відпочиватимеме7

— Хочеться більше часу проводити з родиною. Під час підготовки до Ігор ми практично жили в залі. В мене є дворічний син, і зараз хочу більше часу приділити йому і батькам. А з вересня знову почну тренування і готуватимусь до нових змагань.

— Син підтримував маму на змаганнях?

— Так, і він, і мій наречений постійно були на зв’язку. Синок дуже радів моїм перемогам.

havrilova.jpgВіта Гаврілова

def4.jpgІнна Мажара, тренер з тхеквондо Юрій Шавиро та срібний призер Дефлімпіади-2017 з тхеквондо Вадим Боярин

Інні та Віта були «королевами балу». Коли вони звільнилися від журналістів, їх тут же обступили вболівальники з проханням сфотографуватися.

vereschaka.jpgОлександр Верещака

Зі срібними нагородами Дефлімпіади приїхала в Полтаву збірна України з футболу під керівництвом полтавця Олександра Верещаки. Він зізнався, що йому теж довелося попереживати за своїх хлопців. 

— Олександре Юрійовичу, кажуть що будь-який виступ спортсмена, залишає глибокий слід на серці та нервах тренера. Ваші підопічні на Дефлімпіаді змусили Вас понервувати — за ігрової переваги, всі перемоги з мінімальним рахунком, дві серії пенальті...

— О так, я за ці Ігри схуд на п’ять кілограмів (сміється). В нас дуже молода команді, для десяти футболістів ці Ігри були дебютними. Відчувалося, що хлопці мандражували, але я вважаю, що хлопці чудово впоралися з хвилюванням.

— Це ті самі футболісти, які грають в аматорських чемпіонатах Полтави та області?

— Так, практично той самий склад.

def3.jpg

bogodystyi.jpgТренер з карате Микола Богодистий

def.jpgПолтавці-дефлімпійці

Після закінчення всіх урочистостей спортсмени опинилися в обіймах рідних, близьких та друзів і поїхали по домівка відпочивати.

Види спорту:

Футбольні турніри: