Чемпіонат Полтави: «Атака-Автотранс» декласувала «Аргус» (відео)

Підопічні Олега Буйдіна зазнали першої розгромної поразки в чемпіонаті

8 серпня на полтавському стадіоні «Динамо» відбувся матч восьмого туру Чемпіонату Полтави з футболу між командами «Атака-Автотранс» та «Аргус». Обидва колективи претендують на високі місця в турнірній таблиці, тож очікувався цікавий поєдинок з рівною боротьбою. Проте цього не сталося. Команда Валентина Горбаньова повністю переграла суперника, не зважаючи на те, що «Аргус» вийшов вперед у своїй першій атаці.

«Аргус» — «Атака-Автотранс» 1:5

«Аргус»: Саєнко, Горбань, Симоненко, Куницький, Хмара, Підлепич, Нікітін, Одарюк, Касаковський, Сардаров, Тесленко.

На заміні: Щербак, Сивокінь, Тевіков, Калюжний, Кульченко, Трирог, Кабак.

Головний тренер: Олег Буйдін.

«Атака-Автотранс»: Педько, Поліянчук, Радченко, Черняк, Бірюк, Куімов, Гулович, Карась, Голованьов, Пономаренко, Прядко.

На заміні: Швидкий, Воронкін, Михайленко, Абазов, Деріченко, Тарчуков, Стрельченко.

Головний тренер: Валентин Горбаньов.

Голи: Нікітін (1) — Пономаренко (17), Прядко (36 пен., 51, 63, 76 пен.)

Вже на сороковій секунді рахунок став на користь номінальних господарів. Олександр Тесленко обікрав захисників «Атаки» втік з м’ячем до лицевої лінії і подав. Цю подачу головою замкнув Вадим Нікітін. Воротар «Атаки» відбив м’яч руками, але як показав асистент арбітра, вже за лінією воріт — 1:0.

video.png

Втім «Атаку» пропущений м’яч жодним чином не знітив. Підопічні Валентина Горбаньова діяли активніше та агресивніше і це принесло свої плоди. На 17-й хвилині «Атака» перетворила на гол аут на чужій половині поля. Футболісти в три передачі вивели на ворота Олександра Пономаренка який розвів воротаря і м’яч по різним кутам — 1:1.

video.png

Переломний момент стався на 36-й хвилині. Олексій Бірюк пробивав по воротах, але на його шляху стояли воротар і захисник. З трибун здавалося, що м’яч відбив голкіпер, але арбітр зустрічі Олексій Біліченко побачив в тому епізоді гру рукою від захисника і призначив пенальті. До м’яча підійшов Михайло Прядко і холоднокровним пострілом вивів команду вперед — 1:2. За такого рахунку команди пішли на перерву.

video.png

«Аргусу» необхідно було щось вигадувати. Проте у другому таймі «Атака» ще більше прибрала гру до своїх ніг і голепад у ворота аргусівців продовжився. На 51-й хвилині Михайло Прядко замкнув простріл від партнера і збільшив перевагу своєї команди — 1:3. З «Аргусом» все зовсім недобре.

video.png

На 63-й хвилині той же Прядко, якому зовсім не заважали захисники, замкнув простріл від Пономаренка — 1:4. Це вже розгром.

video.png

Переломний гол у цьому матчі було забито після пенальті. Так само було і з останнім голом. На 76-й хвилині у штрафному майданчику «Аргуса» збили Ігоря Радченка. Знову пенальті і знову Михайло Прядко забиває — 1:5. Радість для «Атакаи» і катастрофа для «Аргуса».

video.png

Головний тренер «Атаки» Валентин Горбаньов зізнався, що навіть не помітив як його команда пропустила. Матч пройшов по плану «Атаки». Суддівством Валентин теж задоволений, хоча його підопічний Воронкін отримав гірчичник за симуляцію у чужому штрафному майданчику.

video.png

Натомість керманич «Аргуса» Олег Буйдін визнав, що його команда провалила цю гру. При цьому він зазначив, що першого пенальті у ворота «Аргуса» не було. Тому тренер поставив Олексію Біліченку трійку.

video.png

У першому матчі ігрового дня «Зоря-Ворскла» розтрощила «Мрію».

Команда І В Н П М О
1 «Атака-Автотранс» 5 4 1 0 15-6 13
2 «ПАЛВІС Сан Сіті» 6 4 1 1 18-10 13
3 «Бруклін» 6 4 0 2 31-11 12
4 «Зоря» 5 3 2 0 26-9 11
5 «Аргус» 7 3 2 2 18-12 11
6 «Атлетик» 5 3 1 1 13-9 10
7 «Левада» 4 1 1 2 16-6 4
8 «Подол» 5 1 1 3 10-15 4
9 «Динамо» Р 2 1 0 1 6-2 3
10 «Динамо» П 6 0 1 5 7-46 1
11 «Мрія» 6 0 0 6 12-41 0

Види спорту:

Футбольні турніри: