Ардін Даллку приносить «Ворсклі» перемогу над «Сталлю»

Центральний захисник забив вирішальний гол на останній хвилині

Сьогодні у Києві на «Оболонь-Арені» полтавська «Ворскла» в рамках п’ятого туру «Ліги Парі-Матч» грала проти кам’янської «сталі». Василь Сачко не міг розраховувати на Богдана Шуста та Володимира Одарюка, але напевно розраховував на перемогу. Більшість наших експертів пророкували полтавцям три очки, та й сам Василь Сачко після нічиєї з київським «Динамо» відзначав важливість матчі зі «Сталлю». Це означає, що «Ворскла» підійшла до цього поєдинку з усією серйозністю і налаштована вивезти з Києва три очки.

«Сталь» — «Ворскла» 0:1

«Сталь»: Пеньков — Тимчик, Данієлян, Грачов, Михайліченко, Г. Малакян (Якимів, 86), Е. Малакян, Месхі, Задерака (Нехаєв, 66), Мисик (Костенко, 78), Кузик

Головний тренер: Єгіше Мелікян.

«Ворскла»: Ткаченко — Пердута, Даллку, Чижов, Матвієнко, Чеснаков, Шарпар, Кадимян (Кулач, 73), Кравченко (Загорулько, 68), Ребенок (Луценко, 90+3), Коломоєць.

Головний тренер: Василь Сачко.

Голи: Даллку (90).

У порівнянні з матчем проти «Динамо», Василь Сачко замінив лише Олександра Скляра. Натомість місце у старті отримав молодий Дмитро Кравченко. В іншому, якщо не рахувати Ткаченка у воротах замість травмованого Шуста, склад був таким самим. У центрі оборони гралда пара Даллку — Чижов, на флангах — Ігор Пердута і Микола Матвієнко. На вістрі атаки знову вийшов високий Юрій Коломоєць.

Перший тай1м цього матчу проходив у невисокому темпі з рівним контролем м’яча. Проте полтавці розпоряджалися ним краще і мали кілька небезпечних моментів. На 7-й хвилині після закидання від Чеснакова на ударній позиції опинився Гегам Кадимян, але пробив вище воріт. В середині тайму ворскляни знову насіли на ворота суперників. На 25-й хвилині після ауту з нульового кута пробивав Володимир Чеснаков — м’яч пролетів вздовж лінії воріт і вилетів за межі поля. На 29-й хвилині той же Чеснаков вивів на ударну позицію Коломойця, але наш нападник опинився в офсайді. На 34-й хвилині міг забивати Ребенок, але опинившись вільним з м’ячем у чужому штрафному майданчику, Павло не влучив у ворота.

За перший тайм «Ворскла» нанесла по воротам суперника п’ять ударів, «Сталь» — один. Жодна з команд не спромоглася влучити площину воріт. Більш нудного першого тайму годі й вигадати. Вся надія на другу половину зустрічі.

Другий таймі команди теж розпочали без моментів. Гра була абсолютно без гостроти, а воротарі практично не вступали в гру. Василь Сачко, який таки приїхав за перемогою, підсилив атаку Артуром Загорульком та Владиславом Кулачем. Почали з’являтися моменти. На 72-й хвилині Після подачі Павла Ребенка головою пробивав Загорулько — неточно. Так само головою з пасу Ребенка міг забивати Олександр Чижов, але удар не вийшов.

На заключний хвилинах активізувалася «Сталь». Підопічні Єгіше Малакяна створили більше небезпечних моментів, ніж за увесь час до цього. Спочатку Едгар Малакян зі штрафного пробив поруч зі стійкою, а за кілька хвилин Кузика вивели на ударну позицію і він впритул розстрілював Ткаченка. На щастя Олександр зіграв впевнено. Спочатку наш кіпер відбив удар Кузика, а потім спокійно нейтралізував добивання Едгара Малакяна.

На 89-й хвилині зі штрафного міг забивати Кулач, але Владислав пробивши стінку не зміг пробити воротаря. За такої гри гол здавався чимось нереальним, але він все ж стався. Ворскляни розіграли швидку контратаку і центральний захисник Ардін Даллку (!!!) вийшов сам-на-сам з голкіпером і забив — 0:1. Це перемога.

video.png

У підсумку маємо мінімальну перемогу. Ардін Даллку виконав роботу нападників і на останніх хвилинах приніс полтавцям перемогу.

Види спорту:

Футбольні турніри: