Чемпіонат Полтави: «Атака-Автотранс» розібралася з «Зорею» (відео)

Команда Валентина Горбаньова виявилася спритнішою і витривалішою за чемпіонів

13 вересня у Полтаві на стадіоні «Динамо» відбувся матч 13-го туру Чемпіонату Полтави з футболу серед аматорів. Між собою зустрічалися чинний чемпіон «Зоря» і чинний лідер турнірної таблиці «Атака-Автотранс». Протистояння між цими командами давно охрестили найбільш принциповим у чемпіонаті, таким собі полтавським «ель-класико». Зараз воно було особливо важливим, адже команди ведуть боротьбу за чемпіонство і від результату цієї гри залежало хто очолить турнірну таблицю. Такий важливий матч довелося розпочинати о 18:00, а закінчувати вже у сутінках, адже освітлення на стадіоні «Динамо» залишає бажати кращого. Втім — пристрастей на полі це не зіпсувало.

«Атака-Автотранс» — «Зоря» 2:0

«Атака-Автотранс»: Петько, Глуховеря (Деріченко, 46), Черняк (Тарчуков, 70), Голованьов, Абазов, Воронкін, Карась, Радченко, Швидкий, Куімов, Прядко.

Головний тренер: Валентин Горбаньов.

«Зоря»: Саух, Полуницький, Олефір, Швей, Зачепило (Мелащенко, 55), Міщенко, Медведєв, Манасян, Дяченко (Городчанін, 65), Міщенко, Місяйло, Шарій (Чумак, 65).

Головний тренер: Юрій Мармач.

Голи: Куімов (65, 71)

На 89-й хвилині Андрій Місяйло не забив пенальті (стійка)

На першій же хвилині «Атака» вже пробила по воротах. Михайло Прядко перехопив м’яч у суперників і віддав під удар партнеру. М’яч полетів повз ворота. У першому таймы гру можна було назвати рівною, але моменти «Зорі» були значно небезпечнішими. На 15-й хвилині Арсен Манасян після подачі з кутового від Івана Шарія опинився з м’ячем просто перед воротами. Проте Микола Петько не дав супернику подумати і миттю забрав м’яч до рук. На 36-й хвилині з передачі Місяйла пробивав вже сам Іван Григорович — Петько знову на висоті.

Під завісу тайму забивати могла вже «Атака». Дмитро Куімов отримав передачу на лівому фланзі і пробив з гострого кута. Удар вийшов красивим, але невлучним. Втім виявилося, що це лише пристрілка і голи Дмитро відклав на другий тайм.

У другій половині зустрічі «Атака» суттєво додала. Футболісти у чорних футболках переважали суперників у швидкості і організованості. «Атака» комбінувала і тиснула на ворота суперників. Час йшов, надворі темніло і видимість на стадіоні «Динамо» ставала все меншою Ліхтарі не рятували. Так Валентину Горбаньову довелося замінити захисника Глуховерю, у якого поганий зір і він просто не бачив гру.

Втім у таких умовах «Атака» адаптувалася і почала забивати. На 65-й хвилині Дмитро Куімов зважився на удар з-за меж штрафного майданчика і ефектно перекинув воротаря — 1:0. Пізніше Юрій Мармач неохоче зізнається, що на цей гол вплинула темрява.

video.png

На 71-й хвилині Куімов був же автором дубля. Михайло Прядко втік у контратаку і віддав передачу на Дмитра. Далі знову красивий удар і — м’яч у воротах 2:0.

video.png

Варто зазначити, що більшість вболівальників на трибунах підтримували саме «Атаку», тож голи Куімова викликали бурхливі овації. Ветерани звісно ж кинулися відіграватися, і на 89-й хвилині заробили право на пенальті. Пробивати взявся Андрій Місяйло, але влучив у каркас воріт.

video.png

Сьогодні явно не день «Зорі». Не допоміг навіть недавній гравець «Ворскли» Олег Міщенко, який дебютував у складі ветеранів. «Атака» довела м’яч до перемоги і зробила чудовий подарунок своєму капітану Михайлу Прядку, якому 12 вересня виповнилося 28 років.

Після матчу тренер переможців Валентин Горбаньов відзначив, що матч пройшов на дуже високому рівні. Ця гра і за майстерністю футболістів, і за пристрасті явно перевищувала рівень чемпіонату міста. Не оминув Валентин і тему освітлення. Він розповів, що пропонував розпочати матч раніше, що не догравати у пітьмі, але цю пропозицію не прийняли.

video.png

Юрій Мармач був явно розчарований результатом, але теж відзначив, що гра була цікавою для глядачів. Також наш експерт похвали дебютанта Олега Міщенка. І знову ж таки не обійшлося без теми освітлення. На думку Юрія Олексійовича через темряву, «Зоря» пропустила перший гол.

video.png

Після цього матчу «Атака» відірвалася від «Зорі» і впевнено закріпилася на першому місці в турнірній таблиці.

Команда І В Н П М О
1 «Атака-Автотранс» 11 9 1 1 59-17 28
2 «Зоря» 10 7 2 1 48-17 23
3 «ПАЛВІС Сан Сіті» 12 7 2 3 36-19 23
4 «Динамо» Р 8 7 0 1 39-9 21
5 «Бруклін» 11 6 1 4 42-24 19
6 «Атлетик» 11 6 1 4 24-28 19
7 «Аргус» 12 4 2 6 32-27 14
8 «Левада» 11 4 1 6 36-29 13
9 «Подол» 10 2 1 7 17-39 7
10 «Динамо» П 9 1 1 7 11-53 4
11 «Мрія» 10 0 0 10 17-82 0

Види спорту:

Футбольні турніри: