Руслан Ротань: «Я б із задоволенням пограв у чемпіонаті Полтавської області»

Руслан Ротань / Фото: Владислав Власенко

Колишній капітан збірної України відповів на запитання журналістів і вболівальників

30 січня у Полтаві Руслан Ротань презентував свою автобіографічну книгу і відповів на запитання журналістів та вболівальників, які прийшли на захід.

Про Полтаву свого дитинства

«Полтава у мене завжди асоціюється з дитинством. Я з 13 років у Дніпрі, і приїжджав сюди лише на канікули. Приїзд сюди завжди був святом. Я не можу сказати, що місто сильно змінилося з того часу. Я в дитинстві ходив на «Ворсклу», коли грав мій батько. Пам’ятаю, я навчався у шостій школі, і на футбольних полях поблизу педінституту (нині ПНПУ ім. В. Г. Короленка) прогулював уроки (сміється)»

Про перехід Ярослава Ракицького до «Зеніта»

«Звісно я, як і більшість, не підтримую такий перехід. Можна зрозуміти лише те, що людина грати у сильніший чемпіонат. Це у професійному плані. Але я розумію всю політичну ситуацію між нашими країнами, і варто визнати, що футбол і політика зараз тісно пов’язані і нічого хорошого я про це сказати не можу. Тепер Яріку буде важко потрапити у збірну, але я думаю він розуміє що і для чого він робить».

Про «Ворсклу»

«Я хочу зробити комплімент футболістам «Ворскли». У нас свого часу була схожа ситуація у «Дніпрі» з невиплатами зарплат і т. д. Я розумію з чим хлопцям довелося зіткнутися. Втім, вони зібралися і фактично без грошей вийшли до Ліги Європи. І подивіться, зараз полтавських вболівальників поважає вся Україна. Впевнений, що наступна ЛЄ буде для ворсклян більш вдалою, і вже з євровесною. Я щиро бажаю цього «Ворсклі».

Про можливість пограти в аматорських змаганнях

«Я б із задоволенням пограв у чемпіонаті Полтавщини, тільки запрошуйте (сміється). Мені не вистачає того драйву, що був раніше. Ще хочеться тренуватися, бігати, грати. Я б з радістю пограв на аматорському рівні. А тим більше, якщо це буде чемпіонат Полтавської області, я обома руками за це».

Види спорту:

Футбольні турніри: