Єгор Дементьєв — четвертий у шосейній гонці паралімпійського чемпіонату світу

Єгор Дементьєв

У місті Бьє-Комю (Канада) завершився останній цьогорічний старт паралімпійського сезону — шосейна групова гонка у паралімпійській нозології С5 (19 учасників).

Кременчужанин Єгор Дементьєв, який виступає за команду ІСД (Донецьк), на цьому старті посів 4-е місце, програвши «бронзу» лише, як-то кажуть, на фотофініші. Тут першим був Майкл Галлахер (Австралія) — 2 години 00 хвилин 18 секунд, «срібло» дісталося Еліа Ботоссо (Італія) — 2:00:55, а третіми фініш одночасно з однаковим результатом — 2 години 01 хвилина 36 секунд — перетнули Елістер Донахью (Австралія) та Єгор Дементьєв. Але «бронза» дісталася австралійцю.

26-річний кременчужанин Єгор Дементьєв — дворазовий чемпіон Паралімпійських ігор-2012 у Лондоні (індивідуальна і групова гонки), у 2013 році наш земляк став володарем паралімпійського Кубка світу з велоспорту (на трьох етапах — в індивідуальних і групових гонках) він завоював 6 кубкових медалей (три золоті — всі — в індивідуальних гонках, одну срібну і дві бронзові — у групових гонках). На першому своєму старті у Бьє-Комю Дементьєв завоював своє прогнозоване «золото» чемпіонату світу-2013 — в індивідуальній гонці. А ось у груповій шосейній гонці, як і прогнозувала «ПС», у нашого земляка на останньому старті паралімпійського сезону буде багато достойних суперників і Дементьєву буде надзвичайно важко пробитися на п’єдестал пошани. Саме так і сталося. Але наступного року нашого 26-річного земляка очікує ще більш запекла боротьба. Бо вже зараз про себе на повний голос починають заявляти молоді і перспективні паралімпійці — 19-річний Еліа Ботоссо (Італія) і 18-річний Елістер Донахью (Австралія), які вже цього сезону відчули смак перемог в окремих гонках над нашим Єгором Дементьєвим.

Види спорту:

Футбольні турніри: