«Ворскла» здобуває першу перемогу в сезоні УПЛ

Полтавці на виїзді перемогли «Верес»

Сьогодні у Рівному на стадіоні «Авангард» відбувся матч четвертого туру УПЛ між полтавською «Ворсклою» та рівненським «Вересом». Полтавці поїхали в гості до ще одного аутсайдера, щоб взяти перші очки й спробувати зупинити своє падіння як в турнірній таблиці, так і ментальне та ігрове. Два попередні матчі закінчилися поразками й відмовою Віктора Скрипника спілкуватися з журналістами. Сьогодні ворскляни мали черговий шанс переламати хід сезону після провального старту. Очки команда взяла, але до гри в обороні питання не зникли.

«Верес» - «Ворскла» - 1:2

«Верес»: Паст, Вовченко, Курко, Блізніченко (Гайдучик, 85), Марусич, Яго (Гагун, 78), С. Шарай (Світюха, 78), Кучеров, Балан (Гакман, 64), В. Шарай, Шевченко.

Головний тренер: Сергій Лавриненко.

«Ворскла»: Ісенко, Пердута, Сантана (Рамірес, 74), Чеснаков, Бацула, Павлюк, Скляр, Юрченко (Тіагіньйо, 84), Челядін (Нестеренко, 67), Кане, Степанюк.

Головний тренер: Віктор Скрипник.

Голи: Кучеров (6, аг), Юрченко (18) — С. Шарай (20).

На 89-й хвилині був вилучений Максим Марусич (грубий напад на воротаря)

На флангах захисту ворсклян зіграли Ігор Пердута праворуч та Андрій Бацула ліворуч. У центрі поля команда знову розташувалася ромбом. На нижньому кінці зіграв Євген Павлюк, на флангах Олександр Скляр та Артем Челядін, а на вершині — Владлен Юрченко. В атаці вийшов Руслан Степанюк і дещо під ним — Ібрахім Кане.

«Верес» зі стартових хвилин кинувся в атаку й за чотири хвилини встиг кілька разів потривожити Павла Ісенка та подати серію кутових. Але при цьому забила першою саме «Ворскла» у першій притомній атаці. На шостій хвилині «зелено-білі» заробили аут на лівому фланзі. Андрій Бацула швидко вкинув на Степанюка, а Руслан прострелив до штрафного майданчика. М’яч не дійшов ні о кого з ворсклян, але його зрізав у свої ворота Кучеров — 0:1.

На чотирнадцятій хвилині міг забивати «вересовий» полтавець Максим Марусич, але після його удару головою Павло Ісенко дістав м’яч з-під поперечки. «Ворскла» відповіла другим голом. Полтавці перехопили м’яч на чужій половині. Олександр скляр пробивав з-за меж карної зони, Євген Паст відбив м’яч перед собою, а першим на добиванні опинився Владлен Юрченко — 0:2.

І от коли всі повірили, що цього разу у «Ворскли» все буде нормально, полтавці нагадали що з ними не так. На 20-й хвилині ворскляни хотіли вийти з-під пресингу через пас, але щось пішло не так. Павло Ісенко віддав на Павлюка, а Євген під тиском намагався повернути на голкіпера, але не вдалося. З другої спроби Павлюк відправив м’яч до Чеснакова, а від капітана він виходив на кутовий. Але Павло Ісенко чомусь побіг «рятувати ситуацію». Воротар зберіг м’яч у полі, але при цьому врізався у Чеснакова і сам впав і вимкнувся з гри. Таким подарунком скористався Станіслав Шарай і відправив м’яч у порожні ворота — 1:2. Анекдотичний гол знову приносить у дії ворсклян нерви.

У другому таймі обійшлося без таких курйозів, а забивати могли обидві команди. Більше атакував «Верес», якого не влаштовував рахунок. Особливо варто відзначити момент на 75-й хвилині, коли ворота розстрілювали спочатку Шарай, а потім Гакман. Перший промахнувся по м’ячу, а удар другого взяв на себе Павло Ісенко, який вчасно вийшов з воріт і скоротив кут обстрілу.

В кінці Сергій Лавриненко випустив другого форварда Миколу Гайдучика. Господарі агресивно полізли вперед. На 89-й хвилині Максим Марусич влетів у Павла Ісенка. Один уродженець Полтави — у формі «Вереса» - отримав червону картку. Інший — той що воротар «Ворскли» - на щастя уникнув серйозної травми.

Ворскляни у більшості втримали результат і здобули першу перемогу в сезоні

Види спорту:

Футбольні турніри: