План сезону зверстано

Мотобольний сезон-2013 стартує в Україні 11 квітня, а завершиться — 18 вересня. Така хронологія зазначена у проекті єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних змагань в Україні з мотоболу.

Першим турніром в Україні стане першість країни серед команд Першої ліги — в Єнакієвому (11-14 квітня).

19 квітня розпочнеться чемпіонат України серед команд вищої ліги — матчами на мототреках команд учасниць. Якщо деякі українські команди заявляться на турнір чемпіонату СЄМЛ (Східноєвропейської мотобольної ліги), в якій традиційно грають представники Росії, України і Білорусі, то вони змагатимуться у цій першості, згідно з календарем, з 22 квітня по 10 вересня (без урахування фінального турніру).

1-5 травня у Кам’янець-Подільському визначатиметься володар Кубка України 2013 року.

Інший міжнародний турнір, який приваблює українські команди, відкритий чемпіонат Білорусі — триватиме з 12 травня по 5 вересня.

На Полтавщині визначиться чемпіон України серед юнаків, у турнірі, який відбуватиметься 27-30 червня. Фахівці передбачають, що у цих змаганнях братимуть участь 260 мотоболістів, 40 тренерів і 15 суддів.

Не виключено, що у цей же час, можливо, також на Полтавщині національна збірна України готуватиметься до чемпіонату Європи, який проходитиме у Франції 3-8 липня.

Заплановано, що 8-11 липня у Нікополі відбуватиметься юніорський чемпіонат країни, але у зв’язку зі «стиковкою» з Євро-2013, він, напевно, пройде на тиждень пізніше.

Незабаром після завершення чемпіонату Європи у Франції, юнацька збірна України зможе виступити на чемпіонаті СНД серед юнаків, який відбуватиметься в Росії (15-20 серпня).

На фініші зезону-2013 року команди вищої ліги очікує два з’їзні тури. Матчі ІІІ етапу чемпіонату країни проходитимуть на Полтавщині — 5-9 вересня. А вирішальний, IV етап чемпіонату країни пройде у Вознесенську (Миколаївська обл.) 12-18 вересня.

Види спорту:

Футбольні турніри: