20 квітня. Саблін і Дімаков: медальний хет-трик веслувального Кубка світу

Цей день в історії спорту Полтавщини

1958 — Полтавський «Колгоспник» вперше у своїй історії здобув на виїзді перемогу з великим рахунком на всесоюзній арені — у матчі чемпіонату СРСР з футболу серед команд класу «Б» — 3:0 у Дніпропетровську над місцевим «Металургом».

1991 — У вищій лізі останнього чемпіонату СРСР з мотоболу старувала рекордна кількість команд з Полтавщини — три: «Нива» (Вишняки, Хорольського району), «Колос» (Стовбина Долина, Новосанжарського району) і «Дружба» (Мачухи, Полтавського району).

1999 — Наші земляки Дмитро Саблін і Микола Дімаков із Комсомольська завоювали три бронзові медалі першого етапу Кубка світу з веслування на байдарках і каное в Севільї (Іспанія) — у гонках на каное-двійці (200 м) і каное-четвірці (500 і 1000 метрів).

2008 — У Полтаві завершився чемпіонат України з армспорту (боротьба на руках) серед молоді, в якому змагалися майже чотири сотні учасників.

2011Владислав Григоренко — студент Кременчуцького національного університету — у турнірі з кульової стрільби Х Універсіади України у Львові завоював срібну медаль у стрілецькій вправі МГ-6 (1166 очок) і бронзову медаль у вправі МГ-9 (590 очок).

2012 — Полтавець Валерій Копил переміг в Опен-турнірі 8-го чемпіонату Європи з розв’язування шахових композицій — 44,50 очка, випередивши при цьому багаторазового чемпіона світу Петра Мурдзю (Польща) аж на 2,50 очка.

2013 — Полтавець Іван Петров у Запоріжжі завоював бронзову медаль чемпіонату України з боксу серед молоді (до 56 кг).

2013 — Кременчужанин Каро Марандян у Тепліце (Чехія) завоював бронзову медаль етапу Кубка Європи з дзюдо серед кадетів (до 55 кг).

2013 — Кременчужанин Давид Арутюнян у Маріуполі завоював бронзову медаль чемпіонату України з єдиноборства кудо серед юнаків до 12 років.

Види спорту:

Футбольні турніри: