У Полтаві набуває популярності американський пул

Протягом останніх тижнів у Полтаві — у РЦ «Турбіна» — відбулися вже три турніри з пулу-9, в яких активно виступають наші земляки.

Переможцями першого весняного турніру стали полтавці Влад Задворний, Павло Зіберов і Олексій Підгурський. Потім пройшли два перші етапи аматорського турніру «Весняна PooLя», в яких відбулася рокіровка переможців. Перший етап виграв Азад Шаджад, а другим був Олександр Русін, на другому етапі переміг Олександр Русін, а Азад Шаджад був другим. Бронзовими призерами цих змагань ставали Влад Задворний (перший етап) і Артем Олефіренко (другий етап).

Олександр РусінОлександр Русін — переможець другого етапу | Фото: vk.com/denys_kozlovskyi

Взагалі існує багато видів пулу (американського більярду). Пул-9 є різновидністю лузного більярду, головною особливістю якого є те, що гравець має завдавати удар по кулі з мінімальним номером, мета — правильним ударом забити 9-ту кулю. Всесвітня асоціація WPA (World pool-billiard association) проводить чемпіонати світу з трьох видів пулу: пул-8, пул-9 і стрейту («14+1 з продовженням»). У багатьох видах більярду представники Полтавщини беруть активну участь у чемпіонатах України та міжнародних змаганнях, а ось у чемпіонатах країни з пулу — у багатьох номінаціях — наші земляки практично не виступають. Тож, можливо, у рамках турнірів, які проходять у полтавській «Турбіні», буде створено команду лідерів, яка захищатиме честь Полтавщини у національних змаганнях.

Види спорту:

Футбольні турніри: