Дербі земляків: Соловчук переграв Яременка у бліц

У Львові завершилися чемпіонати країни серед чоловіків зі швидких шахів і бліцу, в яких виступали полтавці Олексій Соловчук і Роман Яременко.

В останній турнірний день вони змагалися у бліці (97 учасників, 11 турів) — тут Соловчук посів 44-е місце, набравши 5,5 очок (5 перемог, 1 нічия, 5 поразок), а Яременко — 55-е місце, у нього 5,0 очок (5 перемог, 6 поразок). Початок першості виявився несприятливим для наших земляків, які програли у першому турі. Але якщо майстер спорту Олексій Соловчук, який входить до топ-100 українських шахістів за міжнародним рейтингом ФІДЕ, програв кандидату у майстри Мар’яну Кириченку (Львівська обл.), то юний кандидат у майстри, цьогорічний бронзовий призер чемпіонату країни серед юнаків (до 16 років) Роман Яременко програв гросмейстеру Юрію Солодовніченку (Херсонська обл.). У другому турі полтавці перемогли львів’ян: Соловчук — Данила Шкурана, Яременко — Вадима Бондарця. А ось у третьому турі у Львові відбулося полтавське дербі, в якому Соловчук, граючи білими фігурами, переміг Яременка.

Потім Олексій Соловчук зіграв унічию з гросмейстером Олександром Ковчаном (Харківська обл.), програв Мартину Кравціву (Львівська обл.) і Володимиру Слободенюку (Запорізька обл.), переміг Семена Гребенюка (Київська обл.) і Костянтина Балєєва (Рівненська обл.), програв гросмейстеру Володимиру Оніщуку (Івано-Франківська обл.), переміг Володимира Ветошка (Львівська обл.) і програв міжнародному майстру Олександру Алексікову (Харківська обл.).

Юний Роман Яременко, у свою чергу, зміг здобути ще чотири перемогу у чоловічому чемпіонаті країни з бліцу — над трьома представниками Львівщини: Олегом Терлецьким, Василем Головчаком і Володимиром Вівальом та Миколою Молчановим (Запорізька обл.).

Чемпіоном України серед чоловіків у бліці став гросмейстер Юрій Кузубов (Донецька обл.), який набрав 9,0 очок (8 перемог, 2 нічиї, 1 поразка), срібним і бронзовим призерами — з однаковими результатами (по 8,5) — стали міжнародні майстри Микола Бортник (Миколаївська обл.) і Станіслав Богданович (Одеська обл.).

Види спорту:

Футбольні турніри: