Клуб «Динамо-Полтава» знаходиться на межі зникнення

У Києві відбулась нарада за участю представників гандбольних команд чоловічої Суперліги, на якій обговорювались питання, пов’язані з проведенням сезону 2014/2015. На нараді були відсутні представники клубу «Динамо-Полтава». Це говорить про песимістичні прогнози щодо майбутнього полтавського гандболу...

Голова Комітету з організації та проведення змагань ФГУ Борис Юмашев під час наради висловив побоювання щодо ймовірного зменшення кількісного складу чоловічої Суперліги наступного сезону, що зумовлено політичною ситуацією в країні та вкрай складним фінансовим становищем багатьох команд. Під великою загрозою опинитися за бортом чемпіонату України в Суперлізі можуть донецький «Шахтар-Академія» (через ситуацію на Сході) та «Динамо-Полтава» (через проблеми з фінансуванням команди). Керівництво чемпіона України серед команд Вищої ліги сезону 2013/2014 — «Буревісника» (Луганськ) — поки теж не надало до ФГУ ствердної відповіді щодо своєї участі або у Суперлізі, або у Вищій лізі.

Юмашев повідомив й про те, що команди сусідньої Молдови — з Тирасполя та Кишинева попередньо висловили бажання приєднатися до клубів української чоловічої Суперліги. Упродовж найближчого часу керівництво обох клубів повинно озвучити Федерації гандболу України про остаточні результати своїх рішень. Основна вимога до команд — погодитися брати участь відповідно до календаря, затвердженого Федерацією гандболу України. У свою чергу, Комітетом з організації та проведення змагань ФГУ був підготовлений календар чемпіонату України чоловічої Суперліги на наступний сезон з урахуванням 6 команд. Система розіграшу — як у сезоні, що завершився.

Види спорту:

Футбольні турніри: