Мельниченко у складі збірної України впевнено стартувала на Мадейрі

У місті Рібейра Брава, яке розташоване на португальському атлантичному острові Мадейра, пройшов перший день Кубка Європи з легкоатлетичних багатоборств серед національних збірних першої ліги, де у складі жіночої збірної України виступає Анна Мельниченко.

5 липня, після першого дня змагань, українкам у командному заліку не було рівних. У першому виді легкоатлетичного семиборства перемогла Анастасія Мохнюк — 13,46 сек. (1056 очок), другою була Анна Мельниченко — 13,70 сек. (1021 очко). У стрибках у висоту перемогла інша українка Аліна Федорова — 187 см (1067 очок), Мельниченко була восьмою — 172 см (879 очок). У штовханні ядра також перемогла Федорова — 14 метрів 92 сантиметри (856 очок), Мельниченко була п’ятою — 13.05 (731 очко). А з бігу на 200 метрів Анна Мельниченко була кращою — 24,46 сек. (920 очок).

До четвірки лідерів за підсумками першого дня в особистій першості (після чотирьох видів програми) входили: Аліна Федорова (Україна) — 3762 очка, Елішка Ключинова (Чехія) — 3682, Анастасія Мохнюк — 3620 і Анна Мельниченко — 3551 очко (обидві — Україна).

6 липня у Рібейра Брава пройдуть змагання з трьох видів жіночого легкоатлетичного семиборства: зі стрибків у довжину, метання списа і бігу на 800 метрів.

Суперниками жіночої і чоловічої збірних України у першій лізі Кубка Європи в Португалії є збірні Чехії, Іспанії, Фінляндії, Італії, Норвегії, Португалії і Швеції. Переможець першої ліги у командному заліку (чоловіки+жінки) наступного року змагатиметься у Суперлізі Кубка Європи з легкоатлетичних багатоборств.

У цей же час, 5-6 липня, проходять турніри у Суперлізі (Торунь, Польща) і другій лізі Кубка Європи — разом із першою лігою — у Рібейра Брава (Португалія). Як відомо, кубковий турнір першої і другої ліги заплановано було провести у Донецьку, але через сумновідомі події на Донбасі його перенесли на Мадейру.

Види спорту:

Футбольні турніри: