Єгор Дементьєв узяв «золото» у перший день паралімпійського чемпіонату світу!

Єгор Дементьєв

У Грінвіллі (Південна Кароліна, США) розпочався паралімпійський чемпіонат світу з велоспорту, у перший день якого блискуче виступив кременчужанин Єгор Дементьєв.

Наш земляк, дворазовий паралімпійський чемпіон Лондона-2012, у черговий раз став чемпіоном світу серед спортсменів паралімпійської нозології С5 в індивідуальній гонці на час (17 учасників). У Грінвіллі Дементьєв на дистанції 24,9 км фінішував з результатом — 32 хвилини 36,81 секунда, продемонструвавши середню швидкість — 45,83 кілометри на годину. Того дня кременчужанину не було рівних протягом усієї дистанції, на яку паралімпійці виходили один за одним з певним інтервалом. І на першому проміжному фіксаторі персонального ходу кожного учасника час Дементьєва був кращим (10:49,75), і на другому (21:46,15).

Кременчужанин на 6,48 секунди випередив срібного призера Вольфганга Ейбека з Австрії (32:43,29) і майже на 50 секунд (!) бронзового — Даніеля Гербу з Голландії (33:26,11). А ось традиційні головні суперники Дементьєва, з якими він сперечається вже протягом багатьох років, цього разу значно відстали від нього: Андреа Тарлао (Італія) і два австралійці Елістер Донохью та Майкл Галлахер.

31 серпня представники двох паралімпійських нозологій С4 і С5 змагатимуться у спільній груповій гонці (дистанція 81,6 км).

Види спорту:

Футбольні турніри: