«Зоря» — «Ворскла»: бойова нічия з розбірками і суддівськими ляпами

Виїзний матч проти «Зорі» запам’ятається полтавським вболівальникам в першу чергу діями судді, а вже потім результатом.

29 травня полтавська «Ворскла» в Запоріжжі зіграла свій останній матч у цьому сезоні проти луганської «Зорі». Забитий з офсайду гол, безглузде вилучення Шиндера та рівна гра сильних суперників завершилися прогнозованим результативним миром.

«Зоря»: Шевченко, Опанасенко (Ярмаш 61), Вернидуб, Пилявський (Гордієнко 46), Каменюка, Білий, Грицай, Караваєв (Петряк 61), Любенович, Хомченовський, Будківський

Тренер: Юрій Вернидуб

«Ворскла»: Богуш, Сапай, Даллку, Є. Ткачук, Сімінін, Скляр, О. Ткачук (Пердута 68), Турсунов (Маркоскі 89), Ковпак (Міщенко 74), Громов, Шиндер

Тренер: Василь Сачко

Голи: Будківський (42) — Шиндер (67)

Вилучення: Будківський (57) — Шиндер (77)

Перед матчем наші експерти в один голос заявляли, що рахунок у цьому матчі буде 1:1. Такий результат матчу прогнозували також ряд національних спортивних ЗМІ і ваш покірний слуга. Проте ніхто з «нострадамусів» не думав, у цьому матчі буде повний букет помилок від арбітрів, при чому цей букет суттєво вплинув на результат протистояння.

Дві рівні, як за майстерністю виконавців, так і за командною грою команди не кидалися на ворота одна одної і в першому таймі з перемінним успіхом тримали м’яч, намагаючись створити загрозу для свого суперника. Перший по-справжньому небезпечний момент створила «Ворскла». На 26-й хвилині після подачі Санжара Турсунова до штрафного майданчика з гострого кута головою непогано пробивав Олександр Ковпак, проте чудово зіграв воротар луганчан Микита Шевченко.

А вже наприкінці тайму всі вболівальники «Ворскли» згадали арбітра матчу незлим тихим словом. Олександр Караваєв виконав подачу до штрафного майданчика «Ворскли», де м’яч прийняв Любенович. Желько скинув м’яч на Пилипа Будківського, який головою пробив Богуша. На повторі чітко видно, що в момент скидки від Любеновича, Будківський знаходився в офсайді, але суддя цього не помітив — 1:0

video.png Гол «Зорі» з офсайду

У другому таймі пристрасті на полі розгорілися з новою силою. На 55-й хвилині Антон Шиндер схопив абсолютно необов’язкову жовту картку за розмови з арбітром. А вже через хвилину в суперечку вступили Турсунов і Будківський. В результаті — Санжар з гірчичником, Пилип — в роздягальню.

На 67-й хвилині Антон Шиндер зрівняв рахунок. Арменд Даллку навісив зі своєї половини поля, Ковпак скинув під удар Шиндеру, Антон блискуче пробив — 1:1.

video.png Гол Шиндера

А вже через десять хвилин Шиндер пішов вслід за Будківським. Антона вдарили по ногах у штрафному майданчику суперника, він впав. Арбітр трактував цей епізод, як симуляцію.

video.png Вилучення Шиндера

«Ворскла» мала ще кілька моментів, проте найгостріший був у луганчан. Вже в компенсовані арбітром хвилини, під час стандарту, Станіслав Богуш пішов допомагати своїй команді в атаку. В результаті полтавці втратили м’яч і Желько Любенович міг виводити команду вперед, проте забарився з ударом і не влучив у порожні ворота.

У підсумку маємо бойову нічию і п’яте місце у чемпіонаті. З надією чекаємо наступного сезону і Єврокубки.

video.pngФлеш-коментар Василя Сачка

video.pngФлеш-коментар Юрія Вернидуба (тренера «Зорі»)

video.pngФлеш-коментар Антона Шиндера

Види спорту:

Футбольні турніри: