Збірна Полтавської області виграла «Полтавську битву»

Збірна команда Полтавської області — переможець всеукраїнського турніру «Полтавська битва»

Полтавські богатирі виявилися найсильнішими на домашньому турнірі

20 червня на Театральній площі у Полтаві відбувся Всеукраїнський командний богатирський турнір «Полтавська битва». На змагання до Полтави приїхали команди з Харківської, Запорізької та Івано-Франківської області. Спортсмени змагалися у п’яти вправах, таких як «Коромисло», «Колода», «Прогулянка фермера», Станова тяга «осі Аполлона» та тяга автомобіля. А щоб глядачі не нудьгували коли атлети відпочивають, організатори вигадали для них цікаві конкурси.

За правилами турніру кожна команда мала налічувати по три спортсмени. Полтавщину представляли пауерліфтери Володимир Левченко, Генадій Чіпко та Віктор Мариненко. Після стартової вправи «Коромисло» на спортсменів чекала вправа «Колода» у якій команда за півтори хвилини має максимальну кількість раз підняти імпровізовану «колоду» вагою 110 кг. Спортсмени викладалися на повну, що чудово видно по їх обличчях в момент виконання вправ.

video.png

Після «колоди» і конкурсу для глядачів, де добровольці на витягнутих руках тримали блин від штанги вагою 15 кілограм, настав час «Прогулянки фермера». Не відомо, чи є десь у світі фермери, які гуляють з кисневими балонами вагою по 110 кг, але сьогодні наша фермерська прогулянка була саме такою.

video.png

Станова тяга «осі Аполлона» являла собою вправу у якій спортсмени за півтори хвилини мали підняти штангу вагою 250 кг, становою тягою.

video.png

Наостанок спортсмени запрягалися у восьмитонну вантажівку і намагалися якомога швидше протягнути її на відстань 20 м.

video.png

У запеклій боротьбі перемогу у «Полтавський битві» з відривом від суперників в 3 бали перемогла збірна команда Полтавської області. На другому місці — гості з Харківщини, третє місце посіла команда з Івано-Франківської області. Четвертими стали запоріжці, які виступали вдвох через травму третього учасника команди.

Нелегкий конкурс для глядачівНелегкий конкурс для глядачів

Учасники і організатори змагань «Полтавська битва»Учасники і організатори змагань «Полтавська битва»

Після завершення змагань і церемонії нагородження, наших спортсменів атакували полтавці, яким кортіло сфотографуватися з атлетами. Хлопці були втомленими, але нікому не відмовляли. Під час нагородження спортсмени підкидали на руках одного з організаторів змагань, голову Гадяцької ОДА Олексія Матюшенка. Коли пристрасті стихли Олексій розповів про богатирські ігри у Полтаві:

— Ми давно проводили богатирські ігри в різних районних центрах Полтавщини, таких як Гадяч, Зіньків, Котельва, тощо. Але національні змагання це серйозний рівень. Такі турніри мають проводитися в обласному центрі. Ми сформували полтавську збірну команду і вона сьогодні стала першою. У нас з перзидентом федерації мас-реслінгу Валерієм Газзаєвим є плани провести у Полтаві міжнародні змагання, але до цього необхідно ще довго й ретельно готуватися. Дуже порадувала полтавська публіка. В Гадячі ми подібні змагання проводимо вже давно, і там глядачі встигли звикнути, бувало збирали стадіони по півтори тисячі. Для полтавців таке видовище є новим і вони подарували спортсменам купу позитивних емоцій. Я к для першого разу, турнір в Полтаві пройшов дуже добре.

Види спорту:

Футбольні турніри: