«Ворскла» поступається «Волині» у Луцьку

Чергова дуель Сачко-Кварцяний закінчилася на користь останнього

8 листопада у Луцьку полтавська «Ворскла» зіграла з місцевою «Волинню». Цей матч називали головним турі. По-перше грали п’ята і шоста команди чемпіонату, по-друге — протистояння головних тренерів Віталія Кварцяного і Василя Сачка давно вже визначається як надпринципове.

«Волинь» — «Ворскла» 2:1

«Волинь»: Шуст, Богданов, Жуніч, Логінов, Польовий, Політило, Кравченко (Шарпар, 81), Козьбан (Діденко, 90+3), Матей, Кобахідзе, Мемешев (Герасим’юк, 46)

Головний тренер: Віталій Кварцяний

«Ворскла»: Богуш, Сімінін, Є. Ткачук, Дитятьєв, Сапай, Чеснаков (Скляр, 46), А. Ткачук, Громов, Бартуловіч (Міщенко, 77), Турсунов (Бараннік, 46), Шиндер

Головний тренер: Василь Сачко

Гол: Політило (4), Козьбан (50) — Дитятьєв (76)

У стартовому складі «Ворскли» на вболівальників «Ворскли» чекав неприємний сюрприз. Основний центральний захисник і капітан команди Арменд Даллку не зміг зіграти через струс мозку і зламаний ніс. У центрі оборони, разом з Олексієм Дитятьєвим зіграв Євген Ткачук. З капітанською пов’язкою команди на поли вивів Володимир Чеснаков. 

Вже на 4-й хвилині події на полі змусили ще раз зітхнути і згадати про травмованого Даллку. «Волинь» розіграла класну атаку, в результаті якої вже її капітан Політило отримав скидку від партнера і влучно пробив — 1:0.

video.png

«Ворскла» не кинулася відіграватися і навпаки першу частину першого тайму провела дещо інертно. Перший небезпечний момент полтавці створили на 27-й хвилині. Антон Шиндер пробивав з гострого кута, проте Богуш перевів м’яч у стійку. Младен Бартуловіч намагався диригувати атаками команди і роздавати точні паси, проте більшість його передач йшла у боротьбу, яку «ворскляни» програвали. Перший тайм «Ворскла» відверто провалила, залишалося сподіватися, що Василь Сачко у другому таймі знайде необхідні слова і «заведе» своїх футболістів. 

Другий тайм розпочався не краще. На 50-й хвилині, після швидкого розіграшу стандарту по воротах пробивав Козьбан. Удар заблокував Олексій Дитятьєв, проте м’яч рикошетом, змінивши напрямок, за хитрою траєкторією, залетів у ворота — 0:2.

video.png

Попри те, що на полі з’явилися «свіжі» сили у вигляді Олександра Скляра та Олега Баранніка, моментів у «Ворскли» більше не ставало. Найактивнішим у складі «Ворскли» був Артем Громов, саме з ним пов’язані хоч якісь небезпечні моменти. То проб’є по воротах після обіграшу з Сімініним, то заробить небезпечний стандарт. Громов же і сав співавтором голу у ворота «Волині». Артем навісив з лівого флангу на Дитятьєва і Олексій головою скоротив відставання від господарів — 2:1.

video.png

У підсумку беззуба поразка «Ворскли», яка породила купу запитань. Сподіваємося, команда зможе знайти на них відповіді і зробити висновки. А поки констатуємо, що наші експерти були праві, говорячи, що «Ворсла» не виграє у Луцьку.

Види спорту:

Футбольні турніри: