Без душу, туалету і нормальної роздягальні — суворі реалії футбольного чемпіонату Полтави

Вхід у суддівську кімнату

Полтавські футболісти-аматори можуть відчути себе справжніми спартанцями

Зазвичай матчі чемпіонату Полтави з футболу серед аматорських команд проводилися на міському стадіоні «Динамо». Проте зараз там проводяться ремонтні роботи і матчі першості перенесли до так званого «Дому футболу». Якщо у полтавського футболу такий «дім», то мабуть з нашим футболом, м’яко кажучи, не все добре.

«Дім футболу» являє собою частину розваленої будівлі, яку оточують такі ж розвалюхи. Поруч з ним є два футбольних поля. На одному з них займаються діти і дорослим аматорам туди зась, а от на іншому і проводяться матчі міської першості.

Стан газону на цьому полі залишає бажати кращого, але самі футболісти говорять, що після стадіону «Динамо» це їх вже в принципі не лякає. Проте крім газону є багато інших деталей які викликають питання.

По-перше, в безпосередній близькості до поля вириті стічні ями. Здавалося б річ потрібна, але якщо в запалі запеклої силової боротьби на фланзі в цю яму влетить один з футболістів, в нього є багато шансів отримати травму. Значно більше ніж безпосередньо на полі.

img-3078-0.jpg

img-3079.jpg

По-друге на цьому полі немає туалетів, душових кабін і навіть роздягалень. Одна команда переодягається на трибунах сусіднього поля (дощ? град? то таке), інша — у напіврозваленій будівлі без вікон.

img-3275.jpg

img-3278.jpgТак виглядає роздягальня

img-3280.jpg

Такі ж шедеври архітектури оточують поле з усіх боків і одного разу, під час матчу «Зоря-Ворскла» — «Мрія», м’яч вийшовши за межі полі, залетів в одну з них і не повернувся.

Кожна команда-учасниця заплатила за чемпіонат внесок у розмірі 7 тисяч 450 гривень. Всього у турнірі беруть участь одинадцять команд, тобто разом вони заплатили 81 тисяча 950 гривень. Тобто майже 82 тисячі. У представників команд звісно ж виникають певні питання на рахунок використання цих коштів з огляду на умови в яких доводиться грати. Цілком можливо, що у голови Федерації футболу Полтави Олександра Дігтяра знайдуться відповіді на ці питання і він буде готовий публічно їх надати. Можлива навіть публічна дискусія. Але до неї нікому не буде діла, якщо, приміром, когось з футболістів «винесуть» в нічим не накриту стічну яму і він травмується. Такі випадки звісно рідкість, але ризик нікуди не дівається.

Види спорту:

Футбольні турніри: