«Ворскла» мінімально поступається «Шахтареві»

Полтавська команда зазнала поразки від віце-чемпіона

Сьогодні у Полтаві «Ворскла» в рамках 8-го туру «Ліги Парі-Матч» приймала донецький «Шахтар». Приймала під акомпанемент інформації ЗМІ про те, що «ворсклянам» вже вісім місяців не платять заробітну плату. Хоча варто сказати, що в контексті даної гри цей акомпанемент скоріше на руку «Ворсклі». Для футболістів те, що їм не платять зарплату, давно не новина, вони з цим живуть і навіть виграють. Тиск ЗМІ впливає хіба що на клубне керівництво, але ніяк не на футболістів. По-друге, президент київського «Динамо» Ігор Суркіс не так давно на всю країну заявив, що стимулює фінансово всі команди, які відбирають очки у вічних конкурентів киян. Тому футболісти «Ворскли» мають не лише можливості, але й додаткову мотивацію для того, щоб дати бій втомленій після «Коньяспора» команді Паулу Фонсеки.

«Ворскла» — «Шахтар» 0:1

«Ворскла»: Непогодов, Сімінін, Дтятьєв, Пилявський, Пердута, Чеснаков, Ткачук (Скляр, 32), Кобахідзе, Хльобас, Турсунов (Бартуловіч, 85), Коломоєць (Ребенок, 70).

Головний тренер: Василь Сачко.

«Шахтар»: Пятов, Бутко, Ордець, Ракицький (Кучер, 49), Ісмаїлі, Малишев, Фред, Тайсон, Марлос (Бернард, 85), Дентіньо, Едуардо (Степаненко, 90+5).

Головний тренер: Паулу Фонсека.

Гол: Тайсон (55).

У порівнянні з матчем Ліги Європи Паулу Фонсека зробив п’ять змін у стартовому складі. На лаві для запасних залишилися Кучер, Коваленко, Степаненко, Бернард та Факундо Ферейра. У «Ворскли» єдиною зміною став вихід в основі Санжара Турсунова.

dsc-0039.jpg

На перших хвилинах «Ворскла» неочікувано сміливо побігла в атаку. За перші п’ять хвилин це принесло полтавцям два кутових, які так і не закінчилися ударами. А от «Шахтар» по воротах бив. На 18-й хвилині небезпечно здалеку пробивав Фред — вище воріт. «Ворскла» намагалася відповісти дальнім ударом Сімініна, але постріл заблокували захисники. Ближче до середини тайму гості взяли м’яч під свій, але їх атаки на щастя не доходили до реальної небезпеки. Або вдало грали захисники і Непогодов, або ж самі «гірники» втрачали м’яч. У доданий арбітром час полтавці вибігли в контратаку, але «Шахтар» відбився. У підсумку перший тайм закінчився без голів. Єдина радість для змерзлих вболівальників — виступ в перерві полтавських реперів. Але ж приходили вони не на концерт.

video.png

Другий тайм почався значно живіше. На 55-й хвилині Тайсон підібравши м’яч після виносу полтавських захисників пробив Непогодова — 0:1. Вже за чотири хвилини м’яч після вдалої атаки «Шахтаря» з воріт чудом вибив Турсунов. Здавалося «Ворскла» зараз «попливе». Проте гра знову повернулася у першотаймове русло. «Шахтар» тримав м’яч і позиційно атакував, «Ворскла» захищалася і контратакувала. Проте до конкретної загрози воротам суперника дії «ворсклян» та і не доводили. Зрештою те саме можна сказати і про «Шахтар» — всі атаки, хоч і з нервами, та все ж нейтралізовували Непогодов і захисники.

dsc-0050.jpg

dsc-0026.jpg

У підсумку маємо мінімальну поразку і холодний осінній настрій вболівальників. Так буде щонайменше до наступного матчу.

Види спорту:

Футбольні турніри: