«Ворскла» здобула вольову перемогу в Одесі

Полтавці розпочинають друге коло Чемпіонату України з футболу виїзною перемогою над одеситами

Команди підходили до цієї гри в різних настроях — одесити не програвали вісім матчів поспіль, в той час як «Ворскла» всі свої останні чотири гри програла. Та спеціалісти не поспішали віддавати роль фаворита господарям поля. Враховували й молодість одеської команди, й спортивну злість полтавців, а також індивідуальний клас гравців полтавської команди, який, принаймні за іменами, має бути сильнішими. Тому матч очікувався рівним й бойовим, і він сповна виправдав очікування.

Чорноморець — Ворскла 1:2 (0:0)

«Чорноморець»: Боровик, Люлька, Мартиненко, Хочолава, Андрієвський (Ковалець, 90), Данченко, Смирнов, Коркішко, Філімонов, Кабаєв (Третьяков, 73), Хобленко (Барілко, 79)

«Ворскла»: Непогодов, Чеснаков, Пердута, Сімінін, Голодюк, Турсунов, Кравченко (Скляр, 59), Бартулович, Ребенок, Кобахідзе (Сапай, 90), Коломоєць (Загорулько, 82)

Попередження: Хобленко (6), Смирнов (41), Андрієвський (79) — Бартулович (39), Голодюк (81), Непогодов (90)

Голи: Коркішко (48) — Коломоєць (54, 79)

Стартовий склад «Ворскли» був доволі специфічним. Це пояснювалось тим, що два гравці основи не могли бути задіяні в матчі, а саме: Ткачук і Дитятьєв. Перший через травму, другий через перебір карток. У одеситів таких кадрових проблем не було, та, тим не менш, обидві команди видали дуже млявий перший тайм. Гра була переважно в центрі поля, і, як часто буває, в українському футболі, команди не грали, а мучилися.

video.png

Все змінив другий тайм, коли на його початку гравець «Чорноморця» Дмитро Коркішко, накрутивши трьох гравців «Ворскли», завдав влучного удару. Відбити такий постріл виявилося для Непогодова непосильною задачею. В таких матчах глядачі рідко бачать більше одного голу, але не в цьому. Буквально через п’ять хвилин, гості, зусиллями Юрія Коломойця, відігрались. Олег Голодюк закинув м’яч у штрафну господарів, де нападник гостей виявився найпрудкішим. Команди почали нарешті грати у футбол, одесити більше стали атакувати, «Ворскла» ж — вдало переходити в контратаки.

video.png

video.png

Господарі ледь не забили другий, та команду з Полтави виручила стійка, і відоме правило «не забиваєш ти...» реалізувалось в Одесі сповна. «Ворскла» заробила кутовий, швидко його розіграла і, в результаті, м’яч, після ефектного удару все того ж Коломойця, від стійки відлетів у ворота Боровика. Через декілька хвилин одесити знову змарнували гарний момент біля воріт полтавців — «Ворсклу» знову виручила стійка. У цей вечір домашні стіни господарям не допомагали.

Ворскла отримує таку важливу для себе, з точки зору психології, перемогу й не відпускає у відрив першу шістку команд турнірної таблиці. У наступному турі полтавці приймають вдома прямого конкурента — «Олександрію».

Види спорту:

Футбольні турніри: