«Ворскла» мінімально поступається «Карпатам» у Львові

Команда Василя Сачка залишилася без очок у матчі з аутсайдером

Сьогодні у Львові полтавська «Ворскла» в рамках 14-го туру «Ліги Парі-Матч» грала проти місцевих «Карпат». Біло-зелене дербі обіцяло бути цікавим і видовищним. «Вррскла», показуючи не найкращі результати зуміла підняти собі перемогами над «Чорноморцем» і «Вересом» та врятованим матчем проти «Олександрії», вийти із психологічного ступору, і пом’якшити критику від вболівальників. «Карпати» вийшли з очкового «мінусу», але все ще є головними претендентами на виліт до першої ліги і відступати львів’янам нікуди.

У першому колі «леви» ледь не перемогли у Полтаві, але гол Юрія Коломойця з офсайду, який не помітили судді врятував нас від ганьби. Вболівальники сподівалися, що цього разу все буде інакше.

«Карпати» — «Ворскла» 1:0

«Карпати»: Підківка — Мірошниченко, Нестеров, Лобай, Кравець, Кльоц (Чачуа, 57), Вербний, Худоб’як, Костевич (Кадимян, 67), Грисьо (Ксьонз, 46), Бланко-Лещук

Головний тренер: Олег Дулуб

«Ворскла»: Шуст — Сімінін, Дитятьєв, Чеснаков, Ребенок, Голодюк (Скляр, 46), Кравченко, Кобахідзе, Бартуловіч, Одарюк (Турсунов, 46), Коломоець (Хльобас, 63)

Головний тренер: Василь Сачко

Голи: Бланко-Лещук (23)

Василь Сачко зробив кілька змін у складі в порівнянні з матчем проти «Олександрії». В основі вийшли молоді Дмитро Кравченко і Володимир Одарюк. Також до основи повернулися Юрій Коломоєць та Младен Бартуловіч. Натомість в оборону замість травмованого Ігоря Пердути відійшов Павло Ребенок.

Команди розпочали гру доволі жваво, без зайвого перекочування м’яча. Щоправда до першого удару справа дійшла лише на п’ятій хвилині — «Ворскла» вибігла в контратаку. Кобахідзе віддав на Коломойця, але Юрій пробив у воротаря. Через лесять хвилин відзначитися міг вже Младен Бартуловіч. Хорват підловив на помилці Лобая і пробив з-за меж штрафного майданчика — повз ворота.

«Карпати» в свою чергу почали активно атакувати лівим флангом, звідки часто відлучався в атаку Сергій Сімінін. На 19-й хвилині Костевич з цього флангу прострелював на Бланко-Лещука, але український аргентинець не влучив по м’ячу. А от на 23-й хвилині — влучив. Львів’яни заробили право на кутовий і Густаво Бланко-Лещук позиційно переграв оборронців «Ворскли» і головою замкнув подачу — 1:0. Привіт захисникам.

video.png

«Карпати» ще кілька раз атакували лівим флангом, але тепер «ворскляни» з ними впоралися. Принаймні до перерви. В атаці ж «Ворскла» може записати собі в актив хіба що кілька ударів по захисникам. На перерву підопічні Василя Сачка пішли програючи. Василю Вікторовичу, ваш вихід.

Другий тайм розпочався з натиску «Карпат» На 48-й хвилині Ксьонз, який вийшов на заміну проявив активність на фланзі і віддав на Лещука. Густаво пробив у руки Шусту. На 61-й хвилині аргентинець знову міг забивати, відірвавшись від Чеснакова, але знову на місці був Шуст. «Ворскла» кілька разів, в першу чергу зусиллями Кобахідзе, втікала у контратаки, але до серйозних загострень це не призводило. Перший удар полтавців по воротах суперника стався на 71-й хвилині. Санжар Турсунов з відчаю зважився на дальній постріл — Підківка виручив. На 84-й хвилині міг вирішити долю матчу Мірошніченко, але проьив прямо у воротаря.

Таким чином маємо мінімальну поразку полтавців у Львові. Чи то на команду згубно вплинула поїздка до Львова залізницею, чи то Василь Сачко знову не може знайти джерело мотивації, але «Карпати» опускають нашу команду з небес на землю.

Види спорту:

Футбольні турніри: