ХV Конгрес Федерації футболу Полтавської області: звільнення куратора суддівського корпусу та підсумки року

Олександр Кудацький

Футбольні чиновники області відзвітувалися про роботу організації у 2016-му році

Сьогодні у Полтаві відбулося засідання XV чергового Конгресу Федерації футболу Полтавської області. Футбольні функціонери Полтавщини відзвітувалися за виконану роботу у році що минає. У 2016-му сталося багато подій важливих для футболу Полтавщини. Тому обговорити було що.

Про саморозпуск ГО «Федерація футболу Полтавської області»

З 1 січня вступають в силу зміни до закону України «Про громадські об’єднання». З цього часу громадські об’єднання зможуть утворювати тільки фізичні особи. Організація, яку утворюють юридичні особи відтепер має бути зареєстрована як громадська спілка. Оскільки Федерацію футболу Полтавської області утворюють районні федерації — вона теж підпадає під поняття «спілка». Таким чином Конгрес прийняв рішення про саморозпуск ГО «Федерація футболу Полтавської області» і утворення однойменної громадської спілки, яка буде правонаступником об’єднання. Про це доповів голова ФФПО Олександр Кудацький.

Про реконструкцію стадіону «Динамо»

У 2016-му році Полтава стала учасником програми «хет-трик», завдяки чому вдалося реконструювати полтавський стадіон «Динамо» до чого було залучено кошти спонсорів, полтавського міського та обласного бюджетів, а також Федерації футболу України. На стадіоні встановлені сидіння, а поле вкрите високоякісним штучним газоном. Олександр Кудацький доповів, хто і скільки коштів виділив на ці роботи:

1 млн. гривень — Полтавська міська рада

950 тисяч гривень — Полтавська обласна рада

2,5 млн гривень — Полтавський завод медичного скла

6 млн 63 тис. гривень — Федерація футболу України

150 тисяч гривень — спонсорські кошти

У підсумку маємо — 10 мільйонів 663 тисячі гривень

Про суддівство у полтавському футболі

Цій проблемі присвятили найбільше часу для обговорення. Головною новиною дня було те, що голова Комітету арбітрів Федерації футболу Полтавської області Оксана Єрмакова зняла з себе повноваження. Пізніше, коли обговорення суддівська дійшло до пред’явлення претензій і гострих зауважень Оксана Вікторівна виступила з коротким, проте емоційним коментарем.

video.png

Тепер за суддів відповідатиме Ігор Покидько.

Претензії до роботи арбітрів висловлювали представники ФК «Велика Багачка» (Володимир Журавель) та «Олімпії» з Савинців (Володимир Гришко). Особливо дісталося арбітрам Олексію Біліченку та Андрію Сидоренку, яким за версією Володимира Журавля «нічого робити в полтавському футболі».

zhuravel-.jpgВолодимир Журавель

Варто зазначити, що й Олександр Кудацький визнав, що арбітраж — проблемна ланка у нашому футболі. Очільник ФФПО запропонував кілька кроків для покращення якості суддівства:

а) Через внесення змін до регламенту зобов’язати команди чемпіонату Полтавщини вести відеозйомку всіх матчів першості.

б) Змінити систему призначення суддів на матчі*

в) Влаштувати інструктажі з футбольних правил для тренерів та функціонерів.

Також Олександр Кудацький повідомив, що протягом року через незадовільні оцінки від делегатів було тимчасово відсторонено від футболу 11 польових і 9 бокових суддів.

Загалом не не зважаючи на проблеми, делегати Конгресу визнали роботу Федерації футболу Полтавської області задовільною.

video.png

*Учасники Конгресу неодноразово скаржилися на те, що тренери та керівники команд телефонують і ПРОСЯТЬ призначити, або не призначати певних арбітрів на певні матчі (що??? ви серйозно? — Авт.). Саме так головним суддею матчу за Суперкубок Полтавщини 2016 «Олімпія» — ФК «Велика Багачка» став Сергій Новік, який матчів подібного рівня до цього не обслуговував. Хоча спочатку суперкубкову гру мав судити Андрій Коваленко. Що вийшло у підсумку — всі пам’ятають, а ті хто не пам’ятає можуть побачити на відео вище.

Види спорту:

Футбольні турніри: