«Полтава-Баскет» у драматичному матчі здолала «Універ»

«Полтава-Баскет»

Команда Юлії Старих виборола вольову перемогу

Сьогодні у Полтаві відбувся матч чергового туру вищої ліги чемпіонату України з баскетболу серед жінок. «Полтава-Баскет» приймала команду «Універ» з Тернополя. Гості задля економії вирішили двічі не їздити до Полтави і одразу після після програних дуелей з БК «Полтава», зіграли з іншою полтавською командою — «Полтава-Баскет». З приємністю констатуємо, що виграти в Полтаві «Універу» поки-що не вдалося.

«Полтава-Баскет» — «Універ» 75:57 (12-14, 20-22, 23-9, 16-12)

«Полтава-Баскет»: Степаненко, Захожай, Десятник, Телешик, Зозуля — Ярич, Шоно, Кривобок, Сурмило, Таран.

Головний тренер: Юлія Старих.

«Універ»: Макух, Журенко, Пересада, Кривецька, Патік — Шевчук, Ялинич, Піддубна.

Головний тренер: Дмитро Третяк

На стартових хвилинах гості швидко вийшли вперед, скориставшись типовими проблемами «Полтави-Баскет». Наші дівчата знову не встигали повертатися в оборону і не давати суперницям виконувати кидки. До того ж на початку зустрічі полтавські баскетболістки не могли зважитись на триочкові кидки. Натомість наші дівчата вміло користувалися помилками суперниць і швидко діяли після перехватів. Більшість втрат м’яча від «Універа» закінчувалася кидком, проте не завжди влучним. Особливо виділялася Надія Телешик, не дарма її прозивають «блискавкою». Таким чином перша чверть закінчилася на користь гостей — 12-14.

У тому ж ключі пройшла і друга чверть. Гості активізувалися, почали реалізовувати триочкові кидки. «Полтава-Баскет» же, діяла на швидких контратаках, які розганяла в основному та ж Надія «Блискавка» Телешик. Таким чином другу чверть «Полтава-Баскет» теж програла, але у відрив суперників не відпустили — 20-22.

Третій відрізок зустрічі сміливо можна назвати переломним. Тут спрацювало кілька факторів. По-перше, баскетболістки «Універа» вже встигли втомитися (не забуваймо, що це третя гра за тиждень). По-друге, наші дівчата активізувалися і спіймали кураж. У ці хвилини варто відзначити вдалі дії Тетяни Зозулі. Важко перелічити скільки разів Тетяна пройшла до кільця, розвернулася і виконала влучний кидок. Це стало її улюбленим прийомом. А от з триочковими у нас все не складалося. Кидати їх дівчата почали, а от влучати — ні. Хай там як, «Полтава-Баскет» вийшла вперед, вигравши третю чверть з рахунком 23-9.

Здавалося б в останньому відрізку зустрічі полтавки просто доб’ють втомленого суперника. Але дівчата з Тернополя кілька разів скорочували відрив до трьох очок і добряче попсували нерви полтавським вболівальникам. Проте підопічні Юлії Старих все ж втекли у відрив і довели матч до перемоги. Апофеозом матчу став триочковий кидок від «Полтава-Баскет», м’яч зробив коло по ободу кільця і ,подумавши" пірнув всередину.

Найрезультативнішою баскетболісткою у складі «Полтави-Баскет» стала звісно ж Надія Телешик (26 очок) в «Універа» — Алла Журенко (21 очко).

Наступний матч між цими командами відбудеться завтра у спортзалі ПНПУ ім. В. Г. Короленка. Початок об 11:30.

Види спорту:

Футбольні турніри: