Борис Сагай: «Наше завдання — вийти у серію плей-офф»

Борис Сагай і Богдан Байда

Головний тренер БК «Кремінь» підбив підсумки року, що минає

Баскетбольний клуб «Кремінь» з Кременчука на старті сезону розчарував своїх вболівальників невдалими результатами, проте ближче до кінця року команда оновилася і видала п’ятиматчеву безпрограшну серію, перервати яку зміг лише чинний чемпіон України — южненський «Хімік». Таким чином баскетболісти з Кременчука підходять до нового року аж на 9-й позиції в турнірній таблиці, але з оптимістичними очікуваннями від другої половини сезону. Головний тренер команди Борис Сагай та її капітан Богдан Байда у студії «Кременчуцького громадського телебачення підбили підсумки року що минає.

Про гру БК «Кремінь» у 2016-му

Борис Сагай: «Ми довго формували команду і підбирали до колективу певних людей. Коли почали грати стало зрозуміло, що щось не так. У підсумку ми зробили ротацію. Частину гравців відпустили і на їх місце прийшли нові виконавці. Як бачите, результат цього був позитивним.»

Богдан Байда: «В команді була чоловіча розмова. Ми прийшли до того, що з команди пішли лідери, і їх відсутність треба було якось компенсувати. А компенсувати можна лиже бажанням, самовіддачею. Все що ми й намагалися зробити — посилено тренуватися і на майданчику доводити, що ми чогось варті. В останніх іграх хлопці почали більше довіряти один одному, битися за своїх партнерів. Так, на характері, ми й виграли ці п’ять поєдинків».

Про завдання на сезон

Борис Сагай: «Щось прогнозувати — справа невдячна. Я завжди кажу хлопцям у роздягальні, що в нас великий потенціал, і якщо ми його реалізуємо, то нам багато що буде під силу. Ми знаємо куди рухатися далі і які позиції підсилювати. Головне, що є кістяк, базис на якому можна будувати те, що нам необхідно. Наше завдання — вийти до серії плей-офф»

Про вдалу гру Аміля Хамзаєва

Борис Сагай: «Коли в тебе є сильний прямий конкурент типу Олександра Тіщенка, то грати стає некомфортно. Плюс Аміль полюбляє атакувати з дистанції, а ж навпаки вимагав від нього проходів до кільця і гри ближче до нього. Але зараз ми граємо так як можемо грати, і використовуємо Аміля там, де він приносить найбільше користі. Також на нього зменщився психологічний тиск, тому його гра й поліпшилася».

video.png

Види спорту:

Футбольні турніри: