Топ-5 спортивних подій Полтавщини у 2016-му

Згадуємо найбільш приємні моменти року що минає

У 2016-му році у полтавських любителів спорту були приводи не лише для розчарування, а й для радості. Представники найпопулярнішого виду спорту — футболу, своїх поціновувачів радувати не спішили, проте все-одно минулий рік приніс кілька позитивних подій, які змусили полтавців пишатися своїми спортсменами. Згадаймо найбільш яскраві з них.

1. Виступ полтавських паралімпійців у Ріо-де-Жанейро

bogodaiko-1.jpgНа Паралімпійських Іграх 2016 українські спортсмени виступили просто чудово, змусивши всю Україну захоплюватися своєю мужністю. Представники Полтавщини були найпомітнішими серед інших областей. Наші спортсмени привезли з Ріо 23 медалі з яких п’ять «золоті». Найбільшу кількість «полтавських» нагород здобув плавець Євгеній Богодайко. В його активі вісім медалей (три «золота»). Відео всіх призових виступів на Паралімпіаді 2016 ви можете переглянути тут.

Варто зазначити, що представники Полтавщини завоювали першу медаль на Іграх (бронза кременчужанина Романа Данилюка у штовханні ядра) і перше «золото» (Євгеній Богодайко, плавання на дистанції 100 метрів на спині).

2. Олімпійська «бронза» Дмитра Янчука

yanchuk.jpg

Здобуток полтавських олімпійців був дещо скромнішим, але від того не менш приємним. Веслувальник Дмитро Янчук з Горішніх Плавнів разом з львів’янином Тарасом Міщуком став бронзовим призером Олімпійських Ігор у Ріо-де-Жанейро у каное-двійці на дистанції 1000 метрів.

video.png

3. Ліна Деменко — чемпіонка Європи та світу з армреслінгу

demenko2.jpg

Чарівна рукоборниця з Кобеляк у 2016-му році підкорювала Європу і світ. У травні Ліна Деменко стала чемпіонкою Європи з армреслінгу серед молоді, а влітку її сильним рукам підкорився і чемпіонат світу.

4. Перемоги Сергія Волошина та Максима Мельника в «М-1 Global»

Розвиток змішаних єдиноборств ММА (більш відомі як бої без правил) у Полтаві цього року теж ступив на нову сходинку. Професійні турніри «На грані» у Полтаві збирають все більше глядачів, а спортсмени вперто підкорюють нові вершини. Цього року наші земляки здобули перемоги на турнірі престижної серії «М-1 Global». Цей промоушн за авторитетністю і потужністю вважається третім у світі. Цього року його неодноразово намагалися підкорити спортсмени з Полтавщини, але вдалося це лише двом.

voloshyns2.jpgСергій Волошин

max.jpgУдар коліном від Максима Мельника

У вересні Сергій Волошин з Хорола на турнірі в Сиктивкарі нокаутував Віталія Чеснокова з Росії. Ну а в листопаді боєць Максим Мельник з Полтави здобув яскраву перемогу над чеченським бійцем Адамом Бакаєвим. До вашої уваги відео цього поєдинку.

video.png

5. Зоравор Петросян — бронзовий призер молодіжного чемпіонату світу з боксу

zoravor-petrosyan.jpg

Полтавський боксер Зоравор Петросян поїхав да Петербурга на чемпіонат світу з боксу серед молоді і захворів напередодні півфінального поєдинку. Проте сильна застуда не завадила нашому земляку проявити характер, вийти в ринг проти американця ДеЛентом Джонсом і показати видовищний поєдинок. Наш земляк поступився і задовольнився «бронзою», але він однозначно заслуговує на потрапляння в топ-п’ятірку року.

video.png

Види спорту:

Футбольні турніри: