Ганна Плотіцина: «Думки про Лондон мене хвилюють менше за нормативи»

Ганна Плотіцина

Легкоатлетка поділилася враженнями від «Різдвяних стартів» та розповіла про плани на майбутні

9-10 січня у Києві відбулися перші легкоатлетичні змагання у новому році «Різдвяні Старти 2017». У змаганнях легкоатлети з Полтавщини завоювали три медалі, дві з яких на рахунку Ганни Плотіциної («золото» у бігу на 60 метрів з бар’єрами та «срібло» на спринтерській дистанції 60 метрів). Ганна Плотіцина поділилася враженнями від перших змагань року з нашими колегами з каналу «XSport».

Про спринт і бар’єрний біг

«Ці змагання — чудовий шанс спробувати себе, побачити свої помилки щоб працювати над їх усуненням.

«По суті, бар’єри це той же спринт. Чим швидше ти біжиш на спринтерській дистанції ти краще потім долаєш бар’єрний біг.»

«Якщо чесно я дуже боюся дистанції „гладких“ 60 метрів. Вони мені завжди даються. А сьогодні я спіймала щось нове у своїх рухах і захотілося здійснити своєрідний експромт. Я спіймала необхідну ширину кроків і в принципі мені сьогоднішній спринт сподобався.»

«Я налаштована проявляти себе виключно в бар’єрному бігу, У мене за спиною великий багаж досвіду, але все ніяк не вдається зачепитися бодай за фінал чемпіонату світу чи потрапити до призової трійки на чемпіонаті Європи»

Про емоції після Олімпіади в Ріо

«Після Ріо звісно було сумно. Для будь-якого спортсмена шлях на Олімпіаду це величезна робота. Коли вона потім винагороджується — є запал на наступний сезон. А коли спіткають невдачі, то з’являються думки, що можливо варто спробувати себе в чомусь іншому».

video.png

Про психологічну підготовку

«Завжди має бути прагнення перебороти себе, пройти страждання, піт, кров, знущання над собою. Це загартовує спортсмена емоційно».

«Кожного разу після невдалих змагань хочеться все кинути, але потім проходить деякий час, починаєш аналізувати помилки і заспокоюєшся».

«Я напевно була б непоганим тренером. Я знаю як керувати спортсменами з психологічної точки зору. Але сама на собі я це відпрацьовувати можу не завжди».

Про підготовку і плани на наступний сезон

«Мій тренер поїхав з країни за кращим життям, тому зараз я самостійно зі своїм молодим чоловіком готуємося до змагань і піднімаємо рівень».

«Думки про Лондон мене хвилюють не так як нормативи. Головне подолати цю позначку в 12,97 секунд, а далі буде видно. Головне вірити в себе».

Види спорту:

Футбольні турніри: