«Полтава-Баскет» у супердраматичному матчі програла лідерам (відео)

Баскетболістки довели матч до овертайму, де на жаль поступилися

1 лютого у Полтаві у спорткомплексі ПНПУ ім. В. Г. Короленка «Полтава-Баскет» в рамках чергового туру вищої ліги чемпіонату України з баскетболу серед жінок. В гості до середняків приїхав беззаперечний лідер вищої ліги. «Чайка» в останніх матчах трощила всіх суперників і в Полтаві очікувався той самий сценарій. Але команда Юлії Старих зуміла приємно здивувати вболівальників.

«Полтава-Баскет» — «Чайка» 78:80 (22-19, 18-20, 14-16, 12-11, 12-14)

«Полтава-Баскет»: Ярич, Степаненко, Десятник, Телешик, Кривобок — Зозуля, Таран.

Головний тренер: Юлія Старих.

«Чайка»: Ляшко, Гозалова, Попова, Фоменко, Топчій — Космач.

Головний тренер: Катерина Кливенок.

Неочікувано для всіх «Полтава-Баскет» швидко вийшла вперед і до кінця першої чверті не відпустила «Чайку» вперед. Наші дівчата грамотно розташовувалися при обороні. Очевидно, що тренер команди Юлія Старих добре попрацювала над цим компонентом. Більш витривалі і майстерні гості не могли пробитися через оборону. Таким чином перша чверть пройшла рівно і на потіху вболівальникам закінчилася з перевагою «Полтави-Баскет» 22-19.

video.png

Гіркий досвід попередніх матчів з «Франківськом» показав, що коли «Полтава-Баскет» втомлюється, цифри на табло можуть кардинально змінитися. Але хоч перша чверть і вийшла доволі виснажливою, «Полтава-Баскет» продовжила грати на рівних з лідером і пішла на переву у якості фаворита. Різниця в рахунку становила одне очко.

video.png

Варто сказати кілька слів про вболівальників. На відміну від інших матчів, на цій грі полтавок активно підтримували. Вболівальники, які прийшли на матч швидко захопилися духом гри і кожну вдалу дія «Полтави-Баскет» супроводжували оплесками. Підтримували дівчат і колеги з БК «Полтава» — якби «Чайка програла, вони б могли стати лідерами турнірної таблиці.

Третя чверть також пройшла у рівній боротьбі. Наші дівчата здорово втомилися, проте захищалися відчайдушно. Особливо слід відзначити Тетяну Зозулю — візуально вона виконала чи не найбільший об’єм роботи. Також традиційно активністю виділялася полтавська дівчина-блискавка Надія Телешик. До речі, Надія свого часу грала у «Чайці», тоє мала подвійну мотивацію. Третю чверть виграли гості і тепер вже вони вели з різницею в одне очко.

video.png

Останній відрізок матчу наші дівчата виграли просто титанічними зусиллями. На останній секунді втомлена Тетяна Зозуля кидала в кільце, але не влучила. Рахунок на табло був 66:66 і це означало, що на вболівальників чекав овертайм.

video.png

В овертаймі дівчата з Бердянська змогли вибороти перемогу. Проте варто сказати, зо «Полтава-Баскет» не зважаючи на результат, зіграла чи не кращий матч сезону.

tabl-basket-0.png

Найрезультативнішими у «Полтаві-Баскет» стала Надія Телешик (18 очок), у «Чайки» — Ірина Фоменко (25 очок).

Другий матч цих команд відбудеться сьогодні в с/к ПНПУ В. Г. Короленка. Початок о 17:30.

Види спорту:

Футбольні турніри: