«Кремінь» у серії пенальті виборює перемогу в Кубку Пожечевського 2017

Кременчужани переграли ФК «Інгулець»

Сьогодні у Копилах на навчально-тренувальній базі ФК «Полтава» відбувся фінальний матч Кубка Пожечевського 2017. За підсумками групового етапу за трофей у фіналі боролися друголіговий «Кремінь» з Кременчука та першоліговий «Інгулець» з Петрового (Кіровогорадська область). Не зважаючи на те, що турнір має товариський характер, а команди, які зустрілися у фіналі зараз грають у різних дивізіонах, протистояння «Кременя» і «Інгульця» можна назвати запеклим. У березні 2016-го року матч цих команд на такому ж товариському турнірі (Кубок Президента ФК «Інгулець») закінчився скандалом. Кременчужани просто покинули турнір і вирішили його не догравати.

«Кремінь» — «Інгулець» 2:2 (4:3 по пен.)

«Кремінь»: Онопко, Бичков, Ентін, Кравчук, Горват, Лисовой (Скоцький, 58), Степанчук, Тертишний, Кошадзе (Сидоренко, 72), Тимченко.

Головний тренер: Сергій Ященко.

«Інгулець»: Ганєв, Клименко, Шарко (Колесников, 61), Коцюмака, Боровський, Гвоздевич (Красов, 61), Світличний, Павелько (Запорожець, 56), Ткачов, Немтінов, Вечтомов.

Головний тренер: Сергій Лавриненко.

Голи: Тимченко (32), Тертишний (36) — Немтінов (24, пен.), Боровський (90+2).

Пенальті: 0:1 — Боровський; 1:1 — Степанчук; 1:1 — Світличний (воротар); 1:1 — Богданов (штанга); 1:2 — Запорожець; 2:2 — Тертишний; 2:2 — Немтінов (воротар); 3:2 — Скоцький; 3:3 — Вечтомов; 4:3 — Тимченко.

Початок першого тайму був не надто цікавим. Команди обережно перепасовувалися з перемінним володінням м’ячем. Але перший удар по воротах відбувся лише на 15-й хвилині. По воротах пробив Євген Немтінов, але воротар «Кременя» з цим пострілом впорався. Першу половину тайму виграли гості. У кременчужан в атаці нічого не виходило, натомість «Інгулець» до 24 хвилини мав щонайменше дві нагоди відкрити рахунок. Спочатку з-за меж штрафного майданчика пробивав Коцюмака — Онопко з другої спроби зафіксував м’яч. Потім на простріл від партнера зреагував Гвоздевич — кіпер «Кременя» знову на висоті. А от дії Онопка на 24-й хвилині були вже не такими вдалими. Воротар збив у своєму штрафному майданчику нападника гостей Антона Шарко. Арбітр вказав на «точку» і невтомний Євген Немтінов без проблем реалізував пенальті — 0:1.

video.png
Відео - Kremen.tv

Після голу «Інгулець» не припинив тиснути, але сам же і привіз собі проблеми. Спочатку на 32-й хвилині захисники гостей залишили поблизу своїх воріт самотнього Ігоря Тимченка. Капітанові кременчужан дозволили прийняти передачу від партнера і переправити м'яч у ворота — 1:1. Цей гол як грім серед ясного неба.

video.png
Відео - Kremen.tv

На 36-й хвилині кременчужани забили вдруге. Цього разу вкупі з захисниками помилився і воротар «Інгульця» Геннадій Ганєв. Дмитро Тертишний відгукнувся на точну верхову передачу від Сергія Степанчука і замкнув її головою — 2:1. З таким рахунком команди пішли на перерву.

video.png
Відео - Kremen.tv

У другому таймі тренери, щоб пожвавити гру, вдалися до замін. Так у «Інгульця» на полі з’явився Євгеній Запорожець, який став диригувати атаками своєї команди. Гості знову почали тиснути на ворота Віталія Онопка. На 68-й і 69-й хвилині Вечтомов і Немтінов відверто пробачили оборону «Кременя» за недбальство. Проте як «Інгулець» не старався — зрівняти рахунок йому не вдавалося... до останньої компенсованої хвилини. Останній кутовий біля воріт кременчужан на який прибіг навіть воротар «Інгульця» Генадій Ганєв призвів до влучного удару від Боровського — 2:2. На глядачів чекала серія пенальті.

video.png
Відео - Kremen.tv

У післяматчевій лотереї сильнішими виявилися кременчужани. Віталій Онопко потягнув удари від Світличного та Немтінова. Ганєв же виручив лише один раз коли перевів у стійку постріл Богданова.

video.png
Відео - Kremen.tv

Таким чином кременчуцький «Кремінь» стає переможцем Кубка Пожечевського 2017. Друге місце у «Інгульця», третє — у «Нафтовика», який у матчі за бронзу переграв ФК «Полтава» з рахунком 2:1.

Види спорту:

Футбольні турніри: