«Полтава-Баскет» у нервовому поєдинку здолала «СДЮСШОР № 4» з Миколаєва

Полтавки вдруге поспіль переграли миколаївську команду

Сьогодні у Полтаві у с/к ПНПУ ім. В. Г. Короленка «Полтава-Баскет» вдруге приймала миколаївську команду «СДЮСШОР № 4». Перший матч туру закінчився перемогою підопічних Юлії Старих, при цьому на гру прийшло чимало вболівальників. Це мало надихнути наших дівчат на гарну гру і у другому матчі. Сьогодні вболівальників було значно менше, але це не завадило «Полтаві-Баскет» перемогти вдруге.

«Полтава-Баскет» — «СДЮСШОР № 4» — 58:56 (16-8, 14-15, 16-19, 12-14)

«Полтава-Баскет»: Ярич, Степаненко, Шоно, Зозуля, Таран — Захожай, Десятник, Телешик, Кривобок.

Головний тренер: Юлія Старих.

«СДЮСШОР № 4»: Веселова, Овсяннікова, Глухівська, Чечоткіна, Богатюк — Мозолевська, Кучеренко.

Головний тренер: Володимир Терентьєв.

Як і у першому матчі, полтавки розпочали гру жвавіше за суперниць і швидко повели +5. Лише після цього гості теж почали влучати у кільце. Гра проходила дуже щільно, було багато стиків і падінь. Полтавки які відрізнялися активністю встигали побувати на підлозі — у боротьбі їх просто кидали. Перша чверть вийшла не надто результативною, але наші дівчата були у ній кращими — 16:8.

video.png

У першому матчі «Полтава-Баскет» за дві чверті забезпечила собі комфортну перевагу. Сьогодні ж це не вдалося. Миколаївські баскетболістки напевно засвоїли урок і не відпустили «Полтаву-Баскет» у відрив. Проте на вдалі кидки гостей полтавки завжди відповідали своїми. Традиційно виділялася Надія Телешик. Але woman of the match сьогодні безперечно стала Валерія Десятник. Вона встигала і захищатися і набирати очки. Проте другу чверть гості виграли і розрив вже складав сім очок. Попереду була ще половина гри. Знову дало про себе знати табло полтавського с/к ПНПУ. На ньому вкотре збився час, що не на жарт розлютило тренера «СДЮСШОР № 4», який і без того поводився емоційно.

video.png

Третя чверть виявилася найрезультативнішою. Дівчата з Миколаєва намагалися скоротити відставання до мінімум і побігли вперед. Нашим же дівчатам деякий час не щастило — м’яч летів поруч з кільцем, але всередину не потрапляв. Допомогли налагодити гру підказки від Юлії Старих. Ближче ніж на чотири очки «Полтава-Баскет» суперника не підпустила. А от підказки від тренера гостей не допомогли. Володимир Тетерньєв настирливо намагався докричатися до своїх підопічних, але це призвело до зворотнього ефекту. Дійшло до того, що одна з баскетболісток «СДЮСШОР № 4» у грубій формі порадила наставнику замовкнути. Цю чверть «Полтава-Баскет програла з різницею у три очки.

video.png

Останній відрізок зустрічі пройшов за невеликої переваги полтавок.. Суперечки між тренером та спортсменками не пішли на користь гостям. Команди намагалися грати щільно і обережно. Команді з Миколаєва треба було відіграватися, але на щастя «Полтава-Баскет», хоч і програла цю чверть, загальну перевагу не втратила — 58:56.

video.png

Найрезультативнішою у складі «Полтави-Баскет» стала Валерія Десятник (23 очка, 11 підбирань). У «СДЮСШОР № 4» відзначилася Таісія Глухівська (16 очок). Тренер миколаївської команди після гри лаяв полтавське табло та арбітрів, але на якийсь конкретний епізод де у нього були б претензії до суддів вказати не зміг.

tabl.jpg

Наступним у гості до «Полтави-Баскет» приїде харківський «Інваспорт».

Види спорту:

Футбольні турніри: