Василь Сачко: «Середній вік команди був 27 років, а зараз 23, 7»

Василь Сачко та Олег Лисак

Головний тренер «Ворскли» та віце-президент Олег Лисак відповіли на запитання полтавських медіа

Сьогодні полтавська «Ворскла» урочисто представила новачків команди, після чого з пресою поспілкувалися віце-президент клубу Олег Лисак та головний тренер команди Василь Сачко. Тренер підбив підсумки тренувальних зборів, віце-президент же розповів про фінансові справи клубу.

Про фінансовий стан «Ворскли»

Олег Лисак: «Зі свого боку мені здається, що в нас покращився мікроклімат. В моїх планах розібратися з ситуацією, яка склалася у 206-му році. Я вже бачу 4-5 шляхів як вирішити фінансові проблеми, і ми це зробимо. Найголовніше, що в нас є підтримка акціонерів і президента клубу, а значить все буде нормально. В наст достатньо досвіду, ресурсів і можливостей, щоб вийти з ситуації максимально швидко».

Про збори в Туреччині

Василь Сачко: «В нас відбулися серйозні зміни. Команда суттєво омолодилася. Минулого року середній вік футболістів команди становив 27 років, зараз же — 23,7. Прийшло багато хлопців з дубля, багато новачків, які мають гарні перспективи. Дев’ятеро хлопців виходили на полі у Прем’єр-лізі менше ніж у десяти матчах. Є хлопці, які ще взагалі не грали за основу. Але все ж, я вважаю, що це на краще. Ми пережили перезавантаження. В колективі поліпшився мікроклімат. Що стосується зборів — ставленням хлопців до гри я задоволений. Щодо якості, помітно, що хлопцям не вистачає досвіду. Хочу заспокоїти вболівальників. Команда дуже змінилася в ігровому плані, і мені хотілося б, щоб це було на краще».

Про Михайла Удода і Олега Баранніка

Василь Сачко: «Михайло Удод працював на зборах з першою командою. Дуже перспективний хлопець, Він повноцінний гравець «Ворскли». В нього чудові задатки, але в нього не вистачає досвіду. Зараз він приєднався до дубля і поїхав готуватися до гри у складі «Ворскли» U-21. Хлопець дійсно цікавий, його подальша доля в команді залежатиме від нього самого. Що стосується Олега Баранніка — він травмований. Щойно він залікував одне пошкодження, як відразу ж зазнав іншого. Ми багато з ним говорили і розраховували на нього. У нього до літа контракт і я на нього розраховую. Проте професіоналом потрібно бути не лише на полі, але і в побути, і я йому про це говорив. Я зараз хочу підтримати Олега і побажати йому, щоб він швидше одужав і приносив команді користь. Але якщо він не перегляне своє ставлення до роботи, ми з ним просто розпрощаємось».

26 лютого «Ворскла» у Харкові зіграє проти донецького «Шахтаря». Початок матчу о 17:00.

Види спорту:

Футбольні турніри: