ХК «Кременчук» переграє «Донбас» і скорочує відставання у фінальній серії (відео)

Кременчужани закинули чотири шайби у ворота донеччан

Сьогодні у Кременчуці на льодовій арені СК «Айсберг» відбудеться п’ятий матч фінальної серії УХЛ між ХК «Кременчук» та «Донбасом». Наразі кременчужани програють з рахунком 3:1. Оскільки фінальна серія триває до чотирьох перемог однієї з команд, сьогодні кременчужани або спробують зачепитися за боротьбу за чемпіонство, або ж навпаки розпрощаються з надіями на трофей. Після минулого матчу, який кременчужнаи програли, наставник команди Дмитро Підгурський нарікав, що деякі хокеїсти не віддавалися на льоду. У Дмитра Івановича був час пояснити підопічним, як треба грати у плей-офф і сьогодні мала бути зовсім інша гра.

«Кременчук» — «Донбас» 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)

«Кременчук»: Захарченко (Петленко). Башко — Дегтярьов, Андрейків — Ігнатенко, Ісаенко — Мельников, Варивода — Савицький. Коренчук — Кузьмик — Слиш, Кіча — Гніденко — Петранговський, Кірющенков — Гриценко — Коваленя, Чернишенко — Карпенко — Гаврик.

Головний тренер: Дмитро Підгурський

«Донбас»: Царегородцев (Дьяченко). Кугут — Сирей, Яковлевс — Алексюк, Побєдоносцев — Петрухно, Каменков — Григор’єв. Кочетков — Захаров — Єгоров, Рамазанов — Шафаренко — Нікіфоров, Бабинець — Буценко — Лялька, Німенко — Бондарєв — Автаєв.

Головний тренер: Сергій Вітер.

Шайби у ворота суперника забили:

  • 1:0 — Кузьмик (Дегтярьов, Башко), 18:44
  • 2:0 — Андрейків (Петранговський, Гніденко більш), 30:27,
  • 2:1 — Сирей (Кочетков, Шафаренко більш), 32:12,
  • 3:1 — Кіча (Гніденко, Петранговський більш), 41:33,
  • 4:1 — Карпенко (Чернишенко), 49:47

У першому періоді Кременчук" розпочав гру активніше. Донеччани грали обережно і виважено. Господарі ж намагалися активно пресингувати і йти в атаку, адже програшне становище змушувало їх до активних дій. «Донбас» — краща команда України за реалізацією більшості. Хокеїсти «Кременчука2 про це знали, але Ілля Коренчук підчепив ключкою суперника і отримав малий штраф. Цього разу гості не реалізували більшість, а як тільки склади стали рівними «Кременчук» забив. Лік сьогоднішнім голам відкрив підступний кидок колишнього донбасівця Сергія Кузьмика — 1:0. До кінця періоду залишалася хвилина, і команди дограли її без голів.

video.png

У другому періоді команди вже були менш спокійними і ввічливими. Побільшало фолів і сутичок, а разом з тим і вилучень. Таким чином команди частіше грали у нерівних складах. Так на 31-й хвилині Сергій Бабинець порушив правила проти Віталія Андрейківа. Коли Сергій сів на лаву штрафників, а Віталій відповів порушнику закинутою шайбою — 2:0. Це вже цікавіше.

video.png

Проте і «Донбас» не втратив нагоду забити у більшості. На 22-й хвилині це зробив Олександр Сирей — 2:1.

video.png

Донбасівці могли і зрівнювати рахунок, але після відчайдушного кидка суперників дивовижний сейв вчинив Едуард Захарченко. Щоб впевнитися, що шайба не залетіла у ворота, арбітри навіть переглянули повтор моменту. Отож перед останній періодом «Кременчук» вів в рахунку в одну шайбу. Найцікавіше попереду.

У третьому періоді «Кременчук» не припинив натиску і зумів довести матч до непростої, але закономірної перемоги. Вже на другій хвилині періоду «Кременчук» знову скористався більшістю. Георгій Кіча з передачі Юрія Петранговського збільшив перевагу господарів — 3:1.

video.png

На 50-й хвилині «Кременчук» забив вже у рівних складах. Севастьян Карпенко добив шайбу після удару партнера, який влучив у стійку — 4:1. У судді були сумніви стосовно того чи не залетіла шайба у ворота «Донбасу» від ковзана кременчуцького хокеїста. Але після перегляду відео гол без проблем зарахували.

video.png

Не зважаючи на сьогоднішню перевагу, «Кременчук» продовжує програвати у фінальній серії з рахунком 2:3. Нагадаємо, що чемпіоном стане команда, яка здобуде чотири перемоги. Наступний матч відбудеться 7 квітня у Дружківці.

Види спорту:

Футбольні турніри: