Дмитро Канівець допоміг збірній України стати третьою у командній першості на Чемпіонаті Європи з дзюдо

Завдяки результатами боїв полтавського дзюдоїста Дмитра Канівця збірна України виборола третє місце у командних змаганнях на Чемпіонаті Європи

20-23 квітня у Варшаві відбувся Чемпіонат Європи з дзюдо. Участь у командних змаганнях у складі збірної України взяв полтавський спортсмен Дмитро Канівець. Він допоміг збірній вибороти третє місце у командній першості.

Дмитро Каніець виступив у ваговій категорії до 73 кг. Він провів чотири поєдинки із представниками Німеччини, Угорщини, Грузії та Азербайджану. Два останніх бої відповідно він програв, однак команді зарахували перемогу над азербайджанськими спортсменами.

Як розповів тренер Дмитра Канівця В’ячеслав Пилипенко, представник суперника у категорії 90+ кг відмовився від бою, бо вирішив, що команда виграла достатньо боїв для перемоги. За правилами дзюдо цього робити не можна, тому його дискваліфікували.

kanivets.gif

У результаті команда України поділила третє місце на Чемпіонаті із Угорщиною.

stat.gif

Також В’ячеслав Пилипенко детальніше розповів про відбір на Чемпіонат Європи та безпосередньо виступи Дмитра Канівця:

— Все почалося з того, що Дмитра не поставили і індивідуальних змаганнях. Він перед цим виграв гран-прі у Хорватії, в індивідуальних зустрічах переміг тих хлопців, які зараз борються. На тих змаганнях, де Дмитро боровся разом з хлопцями, вони гірше за нього виступили. А ті змагання, де хлопці гарно виступили, Дмитро у них участь не брав. За сумою результатів усіх змагань він залишився поза чемпіонатом в індивідуальних боях. Коли ми з ним розмовляли, я порадив йому не засмучуватися, показати себе у команді і довести, що він сильніший. Так і вийшло. Він боровся достойно, боровся з чемпіоном Європи, якому програв тільки у додатковий час.

За словами В’ячеслава Пилипенка, його підопічному було важливо показати себе у команді. Найвірогідніше, що командні змагання включать до олімпійської програми дзюдо, яка відбудеться наступного року. Раніше олімпійського виду командних змагань у дзюдо не було.

Види спорту:

Футбольні турніри: