Полтавка Дарія Бражник стала другою на Чемпіонаті Європи з пауерліфтингу серед юніорів

Дарія Бражник

Наша спортсменка в напруженій боротьбі програла чемпіонство росіянці

В іспанській Малазі триває Чемпіонат Європи з пауерліфтингу серед юніорів. У складі збірної України на турнір поїхала полтавська спортсменка Дарія Бражник. Полтавка заявилася у ваговій категорії до 43 кг. Ця вагова категорія — не надто популярна, тому за звання чемпіонки Європи змагалися лише дві спортсменки, проте боротьба між ними була дуже напруженою.

brazhnyk-card.jpg

zhyl-tsova-card.jpg

Суперницею Дарії Бражник була спортсменка з Росії Катерина Жильцова. На присіданні на першій спробі росіянка замовила собі вагу 110 кг і встановила планку, яку мала подолати Дарія. Полтавка у відповідь замовила 112,5 кг і взяла цю вагу. На другій спробі росіянка мала присісти зі штангою вагою 115 кг. Катерина Жильцова впоралася і з цією вагою, хоча далося їй це нелегко. Ноги росіянки тремтіли. Дарія у відповідь замовила вагу 120 кг і впевнено присіла. На третій спробі росіянка замовила 117,5 кг і не змогла впоратися зі штангою. Дарія Бражник у третій спроби намагалася присісти з вагою 127,5 кг і теж не змогла. Отож після першої вправи в активі полтавки 120 кг, у росіянки — 115.

brazhnyk-squat.jpg

zhyl-tsova-sq.jpg

video.png

У жиму лежачи розпочинала вже наша землячка. Спершу Дарія Бражник витиснула 55 кг. У відповідь Катерина Жильцова замовила 62,5 кг і впоралася зі штангою. Таким чином ситуація загострилася, адже після цієї спроби вже росіянка була першою. На другій спробі Дарія витиснула 60 кг, а Катерина Жильцова замовила 67,5 кг, але не змогла виконати жим. Тепер вже полтавка випереджала росіянку на 2,5 кг. На третій спробі Дарія витиснула кращий результат своєї суперниці 62,5 кг, а Катерина Жильцова знову не впоралася з вагою 67,5 кг. Таким чином після двох вправ Дарія Бражник з сумою 182,5 кг продовжувала лідирувати. Росіянка після присідань і жиму лежачи набрала 177,5 кг.

brazhnyk-banch.jpg

На становій тязі Катерина Жильцова подолала вагу в 110 кг. Дарія Бражник на першу спробу замовила 105 кг і теж впоралася. На другій спробі Дарія Бражник взяла 110 кг, а Катерина Жильцова — 117,5 кг. Росіянка випереджала полтавку на 2,5 кг і все вирішувала остання спроба у становій тязі. На жаль, остання спроба стала для полтавської спортсменки невдалою. Дарія замовила 112,5 кг і не змогла виконати станову тягу. Натомість Катерина Жильцова замовила 120 кг і впоралася зі штангою.

video.png

brazhnyk-lift.jpg

zhyl-tsova-lift.jpg

video.png

Таким чином Дарія Бражник за сумою триборства набирає 292,5 кг і стає срібною призеркою Чемпіонату Європи серед юніорів. Росіянка Катерина Жильцова з 297,5 кг стала чемпіонкою.

Види спорту:

Футбольні турніри: