«Ворскла» мінімально перемагає у Львові

Всупереч прогнозам експертів, команда Василя Сачка переграла «Карпати»

Сьогодні у Львові полтавська «Ворскла» в рамках 30-го туру Ліги Парі-Матч зіграла проти львівських «Карпат». Полтавці після домашньої втрати очок у матчі з «Зіркою», приїхали в гості до команди, яка змагається за виживання. Приїхали на стадіон де вболівальники не пробачають своїм улюбленцям помилок, тож суперники ворсклян мають йти вперед з подвійними силами. Команді Василя Сачка належало впоратися з недоліками власної гри, з суперником, і з натиском трибун та власних вболівальників.

«Карпати» — «Ворскла» 0:1

«Карпати»: Боровик — Мірошниченко, Нестеров, Дитятьєв, Матвієнко — Ксьонз (Шина, 67), Кльоц, Голодюк (Чачуа, 67), Гуцуляк (Лобай, 83) — Худоб’як — Гладкий.

Головний тренер: Олег Дулуб.

«Ворскла»: Шуст — Пердута, Чижов, Даллку, Ребенок — Скляр, Ткачук (Мякушко, 65) — Кравченко, Шарпар, Одарюк (Загорулько, 74) — Хльобас (Саків, 90+2).

Головний тренер: Василь Сачко.

Голи: Шарпар (57)

У порівнянні з матчем проти «Зірки» у складі «Ворскли» сталося три зміни. Не зіграв дискваліфікований Володимир Чеснаков, натомість у старті вийшов Дмитро Кравченко. Також на полі з’явився Ігор Пердута замість Вадима Сапая. На лаві для запасних опинився Сергій Мякушко.

У першому таймі футболу як такого було мало, більше боротьби. «Ворскла» лише двічі вдарила поворотах, і в обох випадках це зробив Павло Ребенок. На 10-й хвилині полтавццям вдалася контратака. Павло підхопив м’яч на лівому фланзі, пройшов з ним до воріт і пробив — повз рамку. Через дві хвилини Павло пробивав вже зі штрафного. М’яч прилетів у руки Євгену Боровику.

А от зі стиками і фолами у футболістів було набагато краще. На 33-й хвилині у боротьбі за верховий м’яч зіткнулися колишній ворсклянин Олексій Дитятьєв та колишній карпатівець Андрій Ткачук. Дитятьєву допоміг пакет з кригою, а от Андрієві Ткачуку розбили голову. Довелося зупиняти кровотечу. Далі капітан «Ворскли» (а саме Ткачук за відсутності Чеснакова виконував цю функцію) грав з перебинтованою головою. Загалом же команди боролися на рівних з перемінним успіхом. Про це яскраво свідчить статистика першого тайму. За ударами рахунок був 1:2, за фолами — 9:11.

У другому таймі картина гри не змінилася, але на щастя для полтавських вболівальників, «Ворскла» забила. Захисники «Карпат» обрізалися і дозволили полтавцям втекти в контратаку 2 в 1. Дмитро Хльобас віддав на В’ячеслава Шарпара і останній одразу ж пробив точно у правий кут — 0:1.

video.png

Після голу «Карпати» на деякий час знітилися, але все ж побігли відіграватися. Щоправда у львів’ян нічого не виходило. Захисники «ворскли2 завжди зупиняли атакувальні потуги госпордарів. На 67-й хвилині перед штрафним майданчиком «Ворскли» збили Гуцуляка, але арбітр матчу не побачив фолу і не призначив небезпечний штрафний. В останні п’ять хвилин львів’яни влаштували штурм володінь Шуста. Олег Дулуб відправив в атаку Олексія Дитятьєва. Але ні йому, ні Олександру Гладкому ні будь-кому іншому не вдалося зрівняти рахунок. Хоча «Ворскла» дуже старалася це дозволити. Після помилки Даллку м’яч полетів у стійку порожніх воріт, а на добиванні Худоб’як не забив.

Таким чином, всупереч песимістичним прогнозам експертів, «Ворскла» переграє львівські «Карпати» на їх території.

Види спорту:

Футбольні турніри: