Полтавка Наталія Іванькова — чемпіонка світу з класичного пауерліфтингу

Наталія Іванькова

Наша землячка в останній вправі обійшла американку і стала кращою у світі

У Мінську триває Чемпіонат Світу з класичного пауерліфтингу. Сьогодні у боротьбу за медалі вступили представники Полтавщини. У ваговій категорії до 52 кг серед жінок-ветеранів за медалі боролася полтавка Наталія Іванькова під керівництвом тренера Максима Іванькова.

Основна боротьба за золото розгорнулася між полтавкою та американкою Мун Ван Люен. У присіданнях зі штангою американка вийшла вперед. Мун показала максимальний результат 135 кг. Наталя ж присіла лише зі 120 кг. Таким чином після першої вправи Наталя програвала суперниці 15 кг.

У жиму лежачи ситуація була вже кращою. Тут Наталія зуміла підкорити вагу 82,5 кг. Американка подужала лише 67,5 кг. Таким чином за сумою двох вправ спортсменки зрівнялися. Доля золотих медалей мала вирішитися у становій тязі.

На першу спробу українка замовила 127,5 кг. Американська спортсменка замовила на 10 кг більше. Обидві спортсменки впоралися зі своїм замовленням. А от далі вже почалася боротьба. Наталя Іванькова підкорила вагу 132,5 кг, в той час як її американська суперниця не підняла 142,5 кг. На третій спробі Наталя замовила вагу 140 кг і впоралася з нею. Американка ж не вдруге не подужала 142,5 кг.

lift.jpg

Таким чином Наталя Іванькова набирає 342,5 кг і стає чемпіонкою. Американка Мун Ван Люен здобуває «срібло». Варто відзначити, що на третій спробі обох дівчат могла перегнати Тіна Марусаарі з Фінляндії, але не впоралася із замовленими 162,5 кг і задовольнилася «бронзою».

18 червня на турнірі стартує полтавка Дарія Бражник, а 24 червня — Анатолій Новописьменний.

Види спорту:

Футбольні турніри: