Чемпіонат Полтави: «Атлетик» і «Аргус» не виявили переможця у матчі-відкритті (відео)

Перший матч чемпіонату закінчився результативною нічиєю

27 червня на стадіоні «Динамо» стартував Чемпіонат Полтави з футболу. Оскільки чемпіонат почався з запізненням, то на вболівальників чекали матчі одразу другого туру, а ігри першого перенесли на різні дати, відкривати першість випало «Атлетику» і «Аргусу».

Команда «Атлетик» добре відома полтавським вболівальникам за виступами у попередніх сезонах, проте нинішній «Атлетик» — не той що раніше. Цю команду завжди асоціювали з Євгеном Сіукаєвим, який є і президентом атлетів, і був граючим тренером. Зараз Євген за кордоном і не може перебувати разом з командою. «Атлетик» суттєво оновив склад і зараз має серйозні амбіції.

«Аргус» — команда яку вже знають за виступами у першій лізі Чемпіонату Полтавської області. Щоправда представники команди наполягають, що в чемпіонаті області виступає «Аргус» зі Степного, а в чемпіонаті міста просто «Аргус». Хоча якщо придивитися до складу, то там дійсно більшість футболістів саме з Полтави.

Після матчу-відкриття на вболівальників чекав поєдинок потенційних чемпіонів «Зорі-Ворскли» та «Атаки-Автотранс», але саме «Атлетик» і «Аргус» мали задати тон всьому чемпіонату.

«Атлетик» — «Аргус» 1:1

«Атлетик»: Рябуха, Коломієць, Ісай (Власенко, 46), Безсонов, Синьовид, Чеберко (Комісарчук, 45), Прилуков (Денисенко, 70), Шпигун (Шеремет, 60), Кувеньов (Мащенко, 63), Сорокотя, Балакший (Терешонок, 63).

Головний тренер: Олександр Луценко.

«Аргус»: Саєнко (Щербак, 46), Куницький, Хмара, Горбань, Симоненко, Підлепич, Кузуб, Балабась (Курбала, 46), Шеремет, Тевіков (Леонов, 60), Ковтун (Сивокін, 53)

Головний тренер: Олег Буйдін.

Голи: Безсонов (90) — Тевіков (25)

На старті зустрічі впевненіше виглядав саме «Атлетик». Хлопці у білому тримали м’яч і намагалися швидко забити. Кілька разів оборона «Аргуса» дарувала м’яч атлетам перед своїм штрафним майданчиком, проте ті не могли вийти на зручну ударну позицію і були змушені пробувати здалеку — все йшло повз ворота.

Кара настигла «Атлетик» на 25-й хвилині. До цього футболісти «Аргуса» кілька разів, шукали щастя на стандартах, але знайшли його у звичайній атаці. Сергій Рябуха вибив м’яч, футболісти «атлетика» програли верхову боротьбу і дозволили «Аргусу організувати швидку „Атаку“. Богдан Балабась отримав передачу на лівому фланзі і подав на Вадима Тевікова. Той у свою чергу переправив м’яч у ворота і відкрив рахунок — 0:1. Оце так поворот.

video.png

Після голу «Атлетик» побіг відігравтися. На 31-й хвилині міг забивати Шпигун. Станіслав отримав м’яч у штрафному майданчику суперника і пробив у ближній кут. Але воротар «Аргуса» Владислав Саєнко знаходився саме там і забрав м’яч. На тій же хвилині у штрафному майданчику "Аргуса«у боротьбі за м’яч впали захисник «Аргуса» Олексій Куницький та футболіст «Атлетика» Максим Безсонов. Асистент арбітра був поруч і підстав для пенальті не побачив.

video.png

До перерви атлети були ближчими до голу, проте свої моменти реалізувати не змогли. Тож після першого тайму «Аргус» відпочивав у якості команди яка веде в рахунку. «Аргус» менше контролював м'яч, але його моменти були набагато небещпечнішими, тож можна сказати, що підсумок першого тайму закономірний. 

У другому таймі гру знову контролював «Атлетик», хоча найбільш гострий момент мали все-таки футболісти «Аргуса». На 63-й хвилині голкіпер атлетів Сергій Рябуха помилився дозволив супернику себе перекинути. На щастя для «Атлетика» м’яч пролетів вздовж лінії воріт. 

Зрештою «Атлетик» таки взяв своє. Спочатку на 81-й хвилині гравці в білому забили гол з офсайду. Максим Безсонов замкнув подачу Віталія Кувеньова. Але щойно атлети почали радіти зрівняному рахунку лайнсмен просигналізував про офсайд.

video.png

На 90-й хвилині «Атлетик» таки зрівняв рахунок. Все почалося з кутового від «Аргуса». Захисники вибили м’яч і його підібрав Олександр Коломієць. Він пройшов з ним по чужій половині поля і виконав подачу до штрафного майданчика, яку замкнув все той же Максим Безсонов — 1:1.

video.png

«Атлетик» зумів забити ще раз, але арбітр зустрічі Олексій Біліченко не зарахував гол після штрафного. Таким чином перший матч чемпіонату закінчується нічиєю.

video.png

Після матчу тренери команд розійшлися у оцінках суддівства, але були солідарні в тому, що їх підопічним не вистачило зіграності для перемоги.

video.pngОлександр Луценко ("Атлетик")

video.pngОлег Буйдін ("Аргус")

У другому матчі ігрового дня «Зоря-Ворскла» поділила очки з «Атакою-Автотранс».

Види спорту:

Футбольні турніри: