Чемпіонат України з веслування: у другий день у полтавців знову дев’ять медалей

Перша у човні Марія Кічасова

Полтавські веслувальники продовжують збирати нагороди на національних змаганнях

У Дніпрі триває Чемпіонат України з веслування на байдарках і каное. У другий день змагань визначалися переможці на дистанції 500 метрів і тут у представників Полтавщини як і на 1000 м — дев’ять медалей.

У байдарці-одиночці серед чоловіків третє місце посів полтавець Сергій Баштовий Він прийшов до фінішу з часом 1:45,28 хв. Варто відзначити, що другим на цій дистанції став полтавець Роман Скорик, який зараз представляє Одещину.

У каное-одиночці чемпіоном став Павло Алтухов. Він виграв заїзд з часом 1:56,15 хв. «Бронзу» тут взяв полтавець Олег Боровик ( час 1:57,07 хв.)

У чоловічій каное-двійці чемпіонами знову стали Тарас Міщук та Дмитро Янчук. Хлопці фінішували з часом 1:42,46 хв. Другими до фінішу прийшли полтавець Денис Камерилов та львів’янин Віталій Вергелес (час 1:45,98 хв.). У жіночій байдарці-двійці «срібло» здобула полтавка Марія Кічасова. Вона їхала у човні разом з Анастасією Горловою з Львівщини. Дівчата показали час 1:43,71 хв.

Ще три медалі полтавські спортсмени вибороли у четвірках. Сергій Баштовий фінішував другим у чоловічій байдарці-четвірці. Компанію йому склали спортсмени з Вінничини Дмитро Костишин та Денис Лахманов і волинянин Віталій Цуркан. Екіпаж фінішував з часом 1:24,89 хв. «Бронзу» у чоловічій каное-четвірці завоювали Микита Саблін та Ярослав Ханчевський. З ними у човні їхали кияни Дмитро Мисник та Дмитро Шпак. Цей екіпаж показав час 1:40,46 хв.

Окремо слід відзначити тріумф полтавки Марії Кічасової у жіночій байдарці-четвірці. Екіпаж з Марією впевнено виграв фінальну гонку, показавши час 1:36,22 хв. У байдарці зібрався екіпаж Марія Кічасова / Інна Грищун/ Анастасія Тодорова / Марія Повх. Цей екіпаж здобув «срібло» на Чемпіонаті Європи 2015 і виборов олімпійську ліцензію. Проте на Олімпіаду наша Марія Кічасова не поїхала через неспортивні причини.

Нагадаємо, що у перший день змагань, коли визначалися переможці на дистанції 1000 метрів, представники Полтавщини так само завоювали дев’ять медалей.

Види спорту:

Футбольні турніри: