Чемпіонат Полтави: «Атака-Автотранс» вигризла перемогу у матчі з «Сан Сіті» (відео)

Пропустивши першими, футболісти «Атаки» переломили хід матчу в останні 10 хвилин

11 липня у Полтаві на стадіоні «Динамо» відбувся матч четвертого туру Чемпіонату міста з футболу між командами «Атака-Автотранс» — «Сан Сіті». На глядачів чекало принципове протистояння між претендентами на чемпіонство. Не так давно ці команди зустрічалися в ½ Кубка Полтави і тоді сильнішими були «сонячні». Тож «Атака» мала намір взяти переконливий реванш за виліт з турніру. Важко сказати чи вдався реванш, але свої три очка команда Валентина Горбаньова взяла.

«Атака-Автотранс» — «Сан Сіті» 2:1

«Атака-Автотранс»: Педько, Бірюк, Паліянчук (Стрельченко, 46), Пустовіт, Черняк, Голованьов (Швидкий, 75), Карась, Мілько (Михайленко, 64), Деріченко (Воронкін, 75), Пономаренко (Тарчуков, 90+3), Прядко.

Головний тренер: Валентин Горбаньов.

«Сан Сіті»: Караван, Ярош (Мокросноп, 72), Малик, Мороз, Демчук, Думбуя (Мірошниченко, 60), Червонцев (Семука, 68), Бакланов, Тупік, Скиба (Заяць, 46), Соболь.

Головний тренер: Максим Плужник.

Голи: Швидкий (82, пен.), Воронкін (89) — Червонцев (56).

На 81-й хвилині був вилучений Юрій Мороз (друга жовта)

На 90+1 й хвилині з технічної зони був вилучений Валентин Горбаньов за нецензурну лайку

Зазвичай на матчах цих команд добряче дістається арбітрам. З ними постійно «розмовляють», коментуючи кожне рішення. Проте цього разу все було на диво спокійно. Спокійною була і гра ц першому таймі. Футболісти «Атаки-Автотранс» більше володіли м’ячемі і намагалися будувати атаки. «Сонячні» ж намагалися діяти швидко, і в разі перехоплення мчали вперед і били здалеку.

Перший небезпечний момент мав Михайло Прядко. Олександр Паліянчук продерся по лівому краю і виконав подачу до штрафного майданчика на свого тезку Пустовіта. Той пролетів повз м’яч і круглий потрапив до Михайла Прядка, який розстрілював ворота впритул. Розстрілював, але не розстріляв — м’яч пройшов вище воріт.

Загалом цей момент можна вважати найнебезпечнішим у першому таймі. Гра проходила під диктовку атаки, але з подальшими її випадами захисники «Сан Сіті» впоралися. Якщо ж говорити про моменти «сонячних», то вони били по воротах переважно з-за меж штрафного майданчика і не створювали великого клопоту для Сергія Педька. Тож на перерву команди пішли без голів. Другий тайм вийшов набагато більш пристрасним.

Вже на 48-й хвилині «Атака» виборола право на небезпечний штрафний з лівого краю штрафного майданчика. Михайло Прядко пробивав точно у ворота, але на удар зреагував Євген Караван. Тим часом футболісти «Сан Сіті» прокинулися і почали все частіше підходи до воріт суперника і тиснути. На 56-й хвилині «сонячні» класним ударом відкрили рахунок.

Денис Соболєв розігнав атаку, обігрався з партнером і намагався пробити по воротах. Удар не вийшов, але м’яч потрапив до Євгена Малика, а він відкинув під удар Олександру Семуці. Олександр розрядив «гармату» і не схибив. М’яч влучив точно в кут воріт — 0:1.

video.png

Після голу гра мало змінилася. «Атака» так само більше володіла м’ячем. «Сан Сіті» тепер більше вибігали вперед, але небезпечно пробити «сонячним» не дозволяли. Зрештою такий сценарій був на руку команді Максима Пужника, яка вела в рахунку. Але все змінилося останні 10 хвилин.

На 81-й хвилині Юрій Мороз отримав другу жовту картку і пішов з поля. В цьому ж моменті «Атака» отримала право на стандарт. Після двох подач до штрафного майданчика у ньому збили Михайла Прядка — пенальті. Так на 82-й хвилині рахунок став рівним, вирок арбітра виконав Артем Швидкий, який за сім хвилин до цього вийшов на заміну.

video.png

Інтрига у матчі заграла новими фарбами. Пішла гра на три результати. Обом командам потрібна була перемога. Але так сталося, що «сонячні» замість голу в чужі ворота привезли гол у свої. Точніше привіз воротар Євген Караван. Олександр Пустовіт протягнув м’яч по чужій половині поля і відпасував праворуч на Олександра Пономаренка. Той подав до штрафного майданчик. Євген Караван помилився на виході, не зумів ні вибити м’яч ні забрати його. У підсумку кіпер фактично подарував м’яч Воронкіну, який спокійно забив — 1:2. Валентин Горбаньов на радощах вибухнув нецензурною тирадою і отримав червону картку. Та результату це не змінило — «Атака» попереду. Йшла 89-та хвилина матчу. Після такого шоку сонячні зрівняти рахунок вже не змогли.

video.png

Після матчу тренер «Сан Сіті» Максим Плужник сказав, що і сам не зрозумів, що сталося з командою в останні десять хвилин.

video.png

Валентин Горбаньов похвалив своїх футболістів, сказавши, що вони грали краще і цілком заслужили цю перемогу. Наставник зазначив, що його команда виграла не лише за рахунок дій на полі, а й завдяки характеру.

video.png

Команда І В Н П М О
1 «Аргус» 4 2 1 1 8-6 7
2 «Сан Сіті» 4 2 1 1 7-6 7
3 «Бруклін» 3 2 0 1 13-3 6
4 «Атлетик» 2 1 1 0 6-1 4
5 «Атака-Автотранс» 2 1 1 0 3-2 4
6 «Левада» 2 1 0 1 14-3 3
7 «Зоря-»Ворскла» 2 0 2 0 3-3 2
8 «Подол» 2 0 1 1 3-5 1
9 «Динамо» П 3 0 1 2 4-25 1
10 «Динамо» Р 0 0 0 0 0-0 0
11 «Мрія» 2 0 0 2 2-9 0

Нагадаємо, що у першому матчі ігрового дня «Бруклін» переміг «Аргус»

Види спорту:

Футбольні турніри: